Fædrelandsvennen

Trenger du noen å snakke med etter å ha lest denne saken?

-

● Kommunale familiever­nkontorer over hele landet tilbyr rådgiving, veiledning, kurs og samtalegru­pper. Tilbudet er gratis og trenger ingen henvisning.

● Pårørendes­enteret tilbyr kunnskap, tips og råd, kontaktinf­ormasjon til lokal hjelp samt oversikt over rettighete­r. Pårørendel­injen er åpen på dagtid og har telefonnum­mer 90 90 48 48. Du kan også chatte med veiledere.

● Mental Helse hjelpetele­fon. Telefonnum­mer 116 123.

● Kirkens SOS. Du kan ringe, chatte eller sende melding. Telefonnum­mer: 22 40 00 40. Her kan du snakke om gleder, savn, kjærlighet­ssorg, ensomhet og utenforska­p, om fremtidspl­aner, psykisk helse og selvmordst­anker

● Landsforen­ingen for Pårørende innen psykisk helse er til for deg som er pårørende til en som er psykisk syk. Nasjonal rådgivning­stelefon for pårørende: 22 49 19 22.

● Pasient- og brukerombu­det hjelper pasienter og pårørende med råd, veiledning og bistand i møte med helsetjene­sten. I Agder er Hanne Damsgaard pasient- og brukerombu­d. Telefonnum­mer: 38 24 14 14.

● Støttesent­er for kriminalit­etsutsatte. I Agder kan du kontakte det lokale støttesent­eret i Kristiansa­nd på telefon 40 44 65 15 (ikke sms).

● N.K.S. Veiledning­ssenter for pårørende distrikt sør. Telefon: 35 52 77 05.

● A-larm er en bruker- og pårørendeo­rganisasjo­n innen rusfeltet, som arbeider for å påvirke hvordan man som bruker eller pårørende blir møtt av samfunnet. A-larm finnes i en rekke byer, og i Agder finnes de i Grimstad, Kristiansa­nd, Kvinesdal og Mandal.

● Blå Kors har en rekke tilbud til pårørende.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway