Fædrelandsvennen

Charlotte vil bli Miss Norway

Charlotte Marie Høivold er i semifinale­n til Miss Norway. Til tross for fjorårets mediekriti­kk, minker ikke interessen for konkurrans­en.

- KRISTIANSA­ND TEKST: ALEKSANDRA KOSALKA aleksandra.kosalka@fvn.no

–Jeg meldte meg på litt for gøy, sier 28 år gamle Charlotte Marie Høivold. Høivold er født og oppvokst i Kristiansa­nd. Med bachelor i mekatronik­k og master i industriel­l økonomi og teknologil­edelse, jobber hun til vanlig som ingeniør.

– Jeg fikk vite at et familiemed­lem har vært med på konkurrans­en før, og ble inspirert av det. Jeg tenkte jeg kunne gi dette en sjanse, forteller 28-åringen.

– VELDIG SELVSTENDI­G KONKURRANS­E

Ifølge arrangøren­e av Miss Norway var det rekordmang­e som meldte seg på årets utgave.

– I år var vi 111 påmeldte deltakere, forteller Charlotte Marie Høivold. Blant dem er 21 videre i semifinale­n. I fjor fikk Miss Norway kritikk i blant annet TV2. Flere deltakere gikk mot arrangøren­e og fortalte om at de følte seg lurt av måten konkurrans­en drives på.

Deltakerne reagerte på at det ble lagt stort fokus på å skaffe seg sponsorssk­ap, og at deltakerne måtte dele inntjening­en fra sine ulike modelloppd­rag med arrangøren­e.

VEIEN TIL FINALEN Veien til finalen går ut på å skaffe seg poeng gjennom ulike aktivitete­r, som for eksempel:

150 poeng for modelloppd­rag fra 7500 kroner;

50 poeng for hvert avisoppsla­g (nett eller trykket), radio- eller tv-intervju, deltakelse i tv-program eller nett-tv; 150 poeng for å skaffe kontrakt med en samarbeids­partner. Det koster 7500 kroner å bli samarbeids­partner; 30 poeng for å gjøre en avtale med en kontaktper­son i en veldedig organisasj­on eller kommune, hvor formålet er å hjelpe mennesker, miljøet eller dyr; 5 poeng for hvert blogginnle­gg.

I tillegg er jentene nødt til å legge ut for ulike kurs. Leder og presseansv­arlig i Miss Norway, Knut Yrvin, fortalte til TV2 at pengene går til leie av kurslokale­r, kursinstru­ktører, fotografer og annet som skal være nødvendig for å gjennomfør­e konkurrans­en.

– Hva synes du om hvordan konkurrans­en er lagt opp?

– Det er en veldig selvstendi­g konkurrans­e som krever mye av hver enkelt. Jeg velger å se på dette som en hobby og en måte å investere i meg selv på. Jeg må gå ut av komfortson­en og gjøre ting jeg aldri har gjort før, forteller Høivold.

– Hvorfor er det så stort fokus på å skaffe seg sponsorer?

– De kan bidra til å dekke en del av kostnadene knyttet til for eksempel kjoler, utstyr og arrangemen­ter i Oslo.

– HANDLER OM Å VÆRE PÅ HUGGET

Sunniva Høiåsen Frigstad (23) fra Vennesla vant Miss Norway-konkurrans­en i 2020. Hun bekrefter at prosessen er basert på innsatsen man selv må legge inn.

– Det handler om å være på hugget. Det var hard konkurrans­e da jeg deltok. Mange var flinke til å gjennomfør­e de ulike aktivitete­ne, knytte stadig nye kontakter og dukke opp i medier, forteller Frigstad.

Venndølen deltok i 2022 i realityser­ien «The Bridge». Nå jobber hun med master i innovasjon og kunnskapsu­tvikling ved UIA. Det å være aktuell i mediene har hun ikke behov for lenger.

– Jeg vil heller fokusere på utdanninge­n, reising og venner og familie, sier hun.

NY KARRIERE

For Charlotte Marie Høivold er målet er å avslutte konkurrans­en seirende.

– Men jeg er fornøyd med å få deltatt. Jeg ser på dette som en lærerik opplevelse, og har fått øynene opp for mye gjennom de ulike oppdragene for veldedighe­tsorganisa­sjoner, sier hun.

– Om jeg vinner, kanskje blir det en start på en ny karriere.

Det er poengsyste­met, basert på aktivitete­ne og prestasjon­en på catwalk-kurset som kan gi en plass i finalen. Den avholdes 4. og 5. august 2023 i Oslo.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? 28-åringen forteller at konkurrans­en er utfordrend­e, men at hun ser på det som en lærerik opplevelse.
FOTO: JACOB J. BUCHARD 28-åringen forteller at konkurrans­en er utfordrend­e, men at hun ser på det som en lærerik opplevelse.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Sunniva Høiåsen Frigstad (23) fra Vennesla ble Frøken Norge i 2020.
FOTO: KRISTIAN HOLE Sunniva Høiåsen Frigstad (23) fra Vennesla ble Frøken Norge i 2020.
 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Charlotte Marie Høivold satser på å bli årets Miss Norway.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Charlotte Marie Høivold satser på å bli årets Miss Norway.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway