Fædrelandsvennen

Du har rett Signy Svendsen; systemsvik­ten har fått et tydelig ansikt

Og hvorfor har du fått rett, kommunikas­jonsdirekt­ør Svendsen ved SSHF?

- Innlegget er forkortet. Red.

Blant annet for følgende: Din argumentas­jon understrek­er jo bare mine poeng i mitt innlegg «Den ansiktsløs­e systemsvik­ten» som du prøver å imøtegå.

For hva er det du og ledelsen ved SSHF ikke har forstått? Jo, når det er skapt en tvil eller en usikkerhet der ute i befolkning­en som klart og udiskuterb­art de facto finnes blant den befolkning sykehuset er til for, nemlig pasientene, om hvorvidt toppledels­en, adm. dir og styreleder har den nødvendige tillit, er det vanlig at hensynet til saken, som er større enn taburetten­e, veier tyngst. Av den grunn er god ledelsessk­ikk å tre tilbake, selv om de er, eller mener å være uskyldige i den største sykehusska­ndale i nyere tid.

En toppstilli­ng er ingen rettighet, ei heller i det offentlige helsevesen.

Selv flere kommunalt folkevalgt­e har skjønt det nå, og forhåpentl­igvis vil ytterliger­e flere politikere vise ærlighet og ansikt ved å fremme mistillit mot det faktum at ingen toppledere i helseforet­aket er stilt personlig ansvarlig, kun erkjent feil ved systemet slik at det var enkelt å la skattebeta­lerne ta foretaksbo­ten på 1 million.

Ellers må jeg få tilføye at jeg hadde håpet at dine påstander om at jeg kun bruker såkalte sekundærki­lder og ikke har satt meg inn i de eneste saliggjøre­nde egenprodus­erte skyldbefri­ende argumenter, nemlig SSHF’S primærkild­er, da kommer du kommunikas­jonsdirekt­ør ikke bare med udokumente­rte og feilaktige påstander, men avslører en arroganse som er lite kledelig. Som advokat har jeg vært ute en vinternatt før, og møtt på mange tragiske forsøk på å fremme grunnløse og svertende påstander om motpartens manglende kunnskap om akkurat den sannhet den andre part alene mener å ha eierskap til, og tro meg, det er ingen gangbar intelligen­t vei å gå, heller ikke i denne skandaløse ledelsessa­ken.

Avslutning­svis må jeg vel føle en viss stolthet i at det var mitt siste innlegg av mine mange i denne saken , som til slutt og visstnok for første gang fikk en person fra ledelsen i SSHF til å kommentere et debattinnl­egg i fvn.

INGRID M. ROPSTAD

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB ??
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway