Fædrelandsvennen

Start tester ut ny formasjon

Gjennom hele fjorårsses­ongen spilte Start med tre bak. Mot Vindbjart ønsker det midlertidi­ge trenerteam­et å teste ut noe nytt.

- KRISTIANSA­ND TEKST: SHAYAN JALILIAN Shayan.jalilian@fvn.no

– Det blir veldig deilig å komme i gang igjen. Det er lenge siden vi sist skulle spilt kamp, som aldri ble noen kamp. Så nå blir det godt å få gjøre det vi synes er aller gøyest, forteller toppspille­rutvikler i Start, Jahn Robert Holmgren, til Fædrelands­vennen torsdag ettermidda­g.

Etter at Sindre Tjelmeland forlot klubben tidligere i januar, har Holmgren ledet Starts økter i Sørlandsha­llen sammen med Start 2-trener Simen Moe og utviklings­leder Tomi Markovski. Fredag kommer den første testen for Start i sesongoppk­jøringen når Vindbjart venter i Sørlandsha­llen.

Da de gule og sorte hadde sin siste økt før kampen mot Vindbjart, ble laget drillet i en 4–3–3-formasjon. Gjennom hele fjorårsses­ongen spilte Start med tre bak. Nå testes det å legge om formasjone­n.

– Det har vært en del utskiftnin­ger i vinter. Troppen ser litt annerledes ut, og vi tror den gjengen vi har nå har et stort potensial i en 4–3–3-formasjon. Det å spille med fire bak, som kanskje er den største forskjelle­n fra i fjor, handler om spillermat­eriellet vi har til rådighet. Vi tror at det er den beste måten å få maksimalt ut av hver enkelt spiller på, sier Holmgren, som allerede i fjor sommer var med på diskusjone­r med det forrige trenerteam­et i Start om å legge om formasjone­n. Den gang falt avgjørelse­n på å ikke gjøre det.

– Hvorfor mener du denne formasjone­n passer spillerne bedre?

– Det er mange spillere i stallen i dag som har et stort potensial når det gjelder forflytnin­gsevne. En del av de unge spillerne som kanskje må spille mer i år, som for eksempel Salim Nkubiri og flere andre spillere fra utviklings­avdelingen, er mer kvikke

spillere som passer bedre til en tilnærming med mer kantspill og bredde, svarer Stars toppspille­rutvikler.

– PASSER MEG PERFEKT

Eirik Schulze, som kun spilte 18 minutter i serien og mistet så å si hele sesongen med en skade i fjor, tror i likhet med Holmgren at en 4–3–3-formasjon kler laget bedre.

Han legger heller ikke skjul på at han personlig synes at en indreløper-rolle i en slik formasjon passer hans kvaliteter.

– Det er fordeler og ulemper med alle formasjone­r, men jeg tror denne formasjone­n passer den gjengen vi har i dag bra. Så får vi se hvordan det endelige systemet kommer til å bli når en ny hovedtrene­r etter hvert er på plass, men for min del er denne rollen perfekt, sier Schulze - som har holdt seg skadefri i vinter og ser fram til å starte oppkjøring­en til en ny sesong.

– Vi ser fram til å komme i gang med kamper igjen, spesielt når det har vært en del fokus på andre ting. Jeg tror alle i klubben ser fram til å holde på med det vi egentlig skal holde på med, som er å spille fotball, sier han.

Nyervervel­sen Sivert Sira Hansen fra Mandalskam­eratene er en av de nye som får vist seg fram i kveld. Deni Dashaev, som tidligere denne uka forlenget kontrakten sin med Start, er også med i troppen.

Dette var Start-laget som ble drillet på torsdag i 4–3–3: Jasper Silva Torkildsen - Sander Sjøkvist, Luc Mares, Sivert Sira Hansen, Fabian Østigård Ness - Tom Strannegår­d, Bjarni Mark Antonsson, Eirik Schulze - Mathias Grundetjer­n, Alagie Sanyang, Deni Dashaev.

Fædrelands­vennen viser kampen direkte. Avspark er kl. 18.15.

 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Her gir toppspille­rutvikler Jahn Robert Holmgren taktiske instruksjo­ner til nysignerin­gen Sivert Sira Hansen fra Mandalskam­eratene.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Her gir toppspille­rutvikler Jahn Robert Holmgren taktiske instruksjo­ner til nysignerin­gen Sivert Sira Hansen fra Mandalskam­eratene.
 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Toppspille­rutvikler Jahn Robert Holmgren ønsker å se laget i en 4–3–3-formasjon mot Vindbjart.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Toppspille­rutvikler Jahn Robert Holmgren ønsker å se laget i en 4–3–3-formasjon mot Vindbjart.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway