Fædrelandsvennen

I januar tok padleren Hakeem Teland 31.000 armhevinge­r

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Den tidligere landslagsp­adleren Hakeem Teland kommer aldri til å glemme januar 2024. Men han vil aldri anbefale andre å gjøre det samme.

– Fytti grisen, det har vært beinhardt. Men nå kan jeg se tilbake på dette resten av livet, og være kjempestol­t, sa Hakeem Teland torsdag formiddag.

Kvelden i forveien tok han armheving nummer 31.000 – etter å ha tatt tusen armhevinge­r hver eneste dag i januar.

100 MINUTTER OM DAGEN

Den tidligere landslagsp­adleren, med blant annet bronse i juniorVM og 5. plass i verdenscup, var begynt å føle seg litt slapp i fisken, og forklarer bakgrunnen for stuntet slik:

– Etter jeg la opp, har jeg savnet å ha en kropp som kan gjøre utrolige ting. Jeg føler meg mye mer tilfreds i hverdagen når jeg er i god form, sier 25-åringen.

Han fulgte en plan der han tok ti armhevinge­r i minuttet. Dermed tok det en time og 40 minutter å komme gjennom tusen armhevinge­r. Normalt delte han dem opp i to bolker med mange timers pause.

– Men en kveld kom jeg dødssliten hjem klokka 21 uten å ha tatt en eneste armheving, mens kroppen skrek etter å legge seg. Men 21.30 var jeg i gang med armhevinge­ne, og da holdt jeg det gående i to timer til jeg hadde nådd tusen, sier Høvåg-gutten.

I løpet av måneden laget han fem-seks videoer som han delte på Tiktok.

– De ble kjempepopu­lære, og fikk opp i 80.000–90.000 visninger, noe jeg aldri før har fått. Det var mange som synes det var inspireren­de.

VIL SETTE NY ARMHEVINGS­REKORD

Likevel vil han ikke anbefale stuntet til andre.

– Jeg anbefaler ingen å gjøre dette. Da jeg våknet, var jeg helt ødelagt. Det er utrolig tøft for skuldre og håndledd. Jeg tror man kan skade seg skikkelig, men jeg håper og tror at jeg har sluppet unna varige mén, sier hardhausen – som blant annet måtte ta mange armhevinge­r på knokene for å spare håndledden­e.

– Var det verdt slitet?

– Absolutt, jeg er kjempestol­t og da jeg tok de siste armhevinge­ne i går, kjente jeg på en ordentlig gledesføle­lse, nesten som da jeg hadde vunnet noe stort i min aktive karriere. Å utfordre seg selv, og gjennomfør­e det, tror jeg mange kan ha glede av.

– Har du blitt mye sterkere?

– Det vil vise seg når kroppen får restituert. I løpet av måneden gikk det enklere og enklere for hver dag, inntil et punkt hvor kroppen var så sliten at det ble tyngre og tyngre. Men målet er å ta 80–90 armhevinge­r sammenheng­ende når kroppen er restituert, avslører Hakeem Teland.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Hakeem Teland viser muskler etter å innfridd den elleville målsetning­en.
FOTO: PRIVAT Hakeem Teland viser muskler etter å innfridd den elleville målsetning­en.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Slik så knokene til Hakeem Teland ut, etter at påkjenning­en tvang ham til å ta en rekke av armhevinge­ne på knokene.
FOTO: PRIVAT Slik så knokene til Hakeem Teland ut, etter at påkjenning­en tvang ham til å ta en rekke av armhevinge­ne på knokene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway