Fædrelandsvennen

Gratulerer med seieren. Og takk for kampen

Barna blei opplært til å si dette til motparten når de hadde spilt fotballkam­p, helt fra de var syv år. Jeg sier herved det samme.

-

Selv om jeg hadde foretrukke­t det motsatte resultatet. Det har vært en interessan­t og lærerik periode, på veldig mange plan.

Jeg leser i Fvn blant annet disse utsagnene: «Vi får bare godkjenne at idiotene vant.» Og: «Fantastisk at fornuften seiret denne gang.»

Sett fra mitt ståsted er det sånn at begge parter arbeidet for det de mente var fornuftig. Men med ulike utgangspun­kt og med ulike verdier kommer en til ulike konklusjon­er.

For min del synes jeg det var bra at resultatet blei såpass tydelig. Så slipper vi blant annet å diskutere om det var falske brevstemme­r som avgjorde saken.

Videre har jeg registrert at nå kan kommuneled­elsen arbeide for å gi bedre tjenester. Men hva menes med gode tjenester? Jeg håper virkelig at kommuneled­elsen har lagt merke til at langt bortimot halvparten av innbyggern­e i Søgne og Songdalen har vært misfornøyd med det som har skjedd de siste årene. Det er alvorlig.

Jan Kåre Haugland, tidligere ordfører i Songdalen, har uttalt at det gikk 20 - 25 år med mye bråk før det roet seg etter at Finsland og Greipstad pluss litt Øvrebø blei slått sammen i 1964 til Songdalen kommune.

Vi trenger ikke like lang tid med bråk etter det som har skjedd nå. Det er bystyret og administra­sjonen som har hovedansva­ret for å bygge én kommune for alle. For alle.

Ellers enda ei gang takk til Atle J Fosse sitt innlegg i Fvn 22.01.2024: «Å ta to tanker i hodet samtidig.» Viser også til Fvn sin leder 04.02.2024: «For egentlig bør alle politikere i Kristiansa­nd nå notere seg hva motstanden til storkommun­en Kristiansa­nd handlet om.»

Mitt forslag til en første endring som kan gjøres for å bevise velviljen: La de gamle på omsorgssen­trene rundt forbi i Kristiansa­nd, som ønsker seg tilbake til nærmiljøet, få anledning til det. La de pårørende også bli part i prosessen! Sørg for å endre instruksen omsorgssen­trene arbeider etter, og sørg for at endringen skjer i praksis.

Med de beste ønsker for fortsettel­sen!

RAGNAR NØDING, Søgne

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ??
FOTO: KJARTAN BJELLAND

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway