Fædrelandsvennen

KRS raknet etter pause

KRS var det førende laget før pause, og fikk i tillegg hjelp av en strålende Anders Lynge Hansen i målet. Men heller ikke 11 mål fra unggutt hjalp da det stokket seg offensivt for laget etter pause.

- KRISTIANSA­ND TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

KRS tapte til slutt 28–30 for Bergen, foran 804 skuffede tilskuere i Aquarama.

Sørlending­ene spilte for en firemålsle­delse til pause, men rotet bort ballen og i stedet kontret Bergen inn 16–18 i sluttsekun­dene, samtidig som Henrik Øygarden pådro seg en tominutter­s utvisning.

– Det er ikke en kjempefeil av oss, men det er slike ting vi snakker om at ikke må skje. Hadde vi hatt med oss en firemålsle­delse ved pause, ville det gitt oss en helt annen ro. Slik sett blir det avgjørende, sukker Anders Lynge Hansen.

– OVERLEGNE FØR PAUSE

Dansken var meget god i 1. omgang, og lenge fantastisk etter pause. Keeperen holdt liv i håpet om poeng, men til slutt måtte også han kapitulere.

– Dette er et av de tyngste nederlag jeg har vært med på. Når jeg selv føler at jeg har prestert ok, så føler jeg ekstra på det. Jeg synes vi skulle hatt det. Jeg synes vi viser at vi er overlegne før pause, sier Lynge Hansen.

– Anders leverer supert uten så mye hjelp. Han redder dem han skal pluss litt til, mange av dem hundrepros­entsjanser, sier en imponert Henrik Øygarden.

Lynge Hansen lå lenge an til langt over 40 prosent redninger, men endte på 37 selv om målene rant inn bak ham i sluttminut­tene. Henrik Øygarden var også lenge strålende, og endte på ti scoringer – etter særlig å ha herjet før pause.

– Vi spiller kjempebra i 1. omgang. Det var gøy med så god energi i laget der vi jublet for hvert mål og for hver duell vi vant. Det er slik vi ønsker å framstå i Aquarama. Det må vi ta med oss, sier Øygarden.

Men etter pause scoret KRS bare ti mål. Det ble for tynt. Bergen ble langt mer oppmerksom på Øygarden, samtidig som ingen av lagkamerat­ene tok på seg ansvaret til 20-åringen.

Dermed endte han på 11 mål på 15 skudd etter flere bom på tampen.

– Jeg er skuffet over bommene mine, det er det første jeg tenker på. Etter at vi kontroller­te de første 35–40 minuttene, pådro vi oss bomskudd og tekniske feil. Dermed blir vi stresset når Bergen utlikner. Det går i lås for oss og folk går ikke på mål, sier Øygarden.

En som forsøkte seg var Øyvind Frigstad, som gjorde comeback etter langtidssk­ade, og scoret to mål på fem skudd.

NEDRYKKSSP­ØKELSE

Tapet betyr at laget står med begge beina i nedrykksst­reken. Heldigvis raknet også bunnlaget Viking etter pause, og tapte 23–28 for Fjellhamme­r etter å ha ledet med tre mål til pause.

KRS ligger nest sist, en plassering som eventuelt vil sende dem ut i kvalik mot laget som blir nummer to i 1. divisjon. Opp til Bækkelaget på 12. plass er det to poeng.

– Vi kjenner på det. Det viktigste nå er at vi ikke blir stresset for da blir ting enda verre. Vi skal spille vårt spill og snu skuta, sier Øygarden på spørsmål om de kjenner på nedrykkssp­økelset.

Programmet framover er heller ikke enkelt med borte mot ØIF Arendal søndag og deretter hjemme mot serieleder Kolstad.

– Det er et tøft program. Men fordelen er at vi kan gå til oppgaven som totale underdogs, og med hundre prosent innsats skal vi se hvor langt det kan ta oss, sier Øygarden.

SLIK VAR KAMPEN

KRS fikk en tøff start på vårsesonge­n, og var i praksis sjanseløse da de tapte 28-34 hjemme for Nærbø torsdag. Det burde tenne en revansjely­st i laget, som også fikk stryk i det omvendte møtet i fjor høst der Bergen vant 30-27.

Og KRS tok tak i kampen fra start av. Anders Lynge Hansen tente laget med en rekke fine redninger, og etter hvert meldte Preben Nord-varhaug seg på. 13 minutter ut i kampen ledet KRS 9-5 etter tre raske mål av jærbuen.

Men deretter var det Henrik Øygarden som overtok showet i Aquarama. Unggutten viste både fart og skuddferdi­gheter, og herjet for hjemmelage­t resten av omgangen. Mikkel Sandholm Mortensen bidro også med tre straffemål.

KRS gikk til pause med ledelse 18-16, etter at Bergen snappet ballen fra KRS og reduserte i sluttsekun­dene i stedet for at hjemmelage­t gikk til pause med en mulig firemålsle­delse.

Mulig det tente noe i bergensern­e, som brukte fem minutter av 2. omgang før de var ajour på stillingen 19-19.

Men Anders Lynge Hansen ville ikke gi opp håpet om poeng, og leverte den ene redningen etter den andre - flere av dem av høy klasse. KRS var ajour siste gang på stillingen 24–24 da ti minutter gjensto.

Men så scoret Bergen tre mål på rad, og det var i praksis nådestøtet for et lag som ikke fikk det til å stemme offensivt.

 ?? ARKIVFOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT ?? Keeper Anders Lynge Hansen holdt lenge KRS med i kampen, men måtte i likhet med lagkamerat­ene kapitulere mot Bergen. Her er han i aksjon i en tidligere kamp i sesongen.
ARKIVFOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT Keeper Anders Lynge Hansen holdt lenge KRS med i kampen, men måtte i likhet med lagkamerat­ene kapitulere mot Bergen. Her er han i aksjon i en tidligere kamp i sesongen.
 ?? ARKIVFOTO: LENA LISLEVAND ?? Henrik Øygarden ble toppscorer med 11 mål.
ARKIVFOTO: LENA LISLEVAND Henrik Øygarden ble toppscorer med 11 mål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway