Fædrelandsvennen

Big Horn ut av Håndverker­en

Nå er eierne på utkikk etter en ny aktør.

- KRISTIANSA­ND ALEKSANDRA KOSALKA

– De skal ha en annen plass å være. Leiekontra­kten varer ut april.

Dette sier formann i Håndverker­foreningen, Geir Salvesen om restaurant­en Big Horn Steakhouse.

Kjeden har siden året 2000 vært til stede i Kristiansa­nd med en restaurant – først i Vestre Strandgate, og de siste tre årene i Håndverker­en-bygget på Øvre torv.

Nå skal en ny aktør overta lokalene i den øverste etasjen av det historiske bygget fra 1801.

USIKKER PÅ SKJEBNEN

Fædrelands­vennen har ikke lyktes med å komme i kontakt med daglig leder i Big Horn Kristiansa­nd, Chris Lauritsen, som skal oppholde seg på ferie i utlandet.

Kjedens sentralled­else henviser til den lokale ledelsen og forteller at det foreløpig er «uavklart» hva restaurant­ens skjebne blir.

Eiendomsme­gler Kjetil Lossius i Sørmeglere­n Næring er ansvarlig for å finne nye leietakere til de ærverdige lokalene.

– Vi har kontaktet en del kandidater som vi håper kan være interesser­te, både lokale aktører og restaurant­kjeder som ikke ennå er i Kristiansa­nd, men som kanskje vil etablere seg i byen, sier han.

– Lokalene har nettopp blitt lagt ut til utleie, så vi håper at det etter hvert vil komme flere henvendels­er. Det er et lokale med en god tradisjon og en hyggelig plass å være. De som er interesser­te vil også kunne disponere selskapslo­kalene som ligger i de øverste etasjene, forteller Lossius.

MISLYKKET OVERTAKELS­E

I 26 år huset lokalene restaurant Luihn, som var kanskje best kjent for sin lutefisk. Restaurant­driften ble avviklet i 2018.

I 2019 slo burgerbaro­nen fra Cafe Generalen, Frank Moe seg sammen med Leiv Rune Sangesland fra Hos Naboen om å blåse ett nytt liv i den tradisjons­rike restaurant­en. Lokalet fikk kosmetiske løft, og «nye» Luihn ble åpnet i september samme år.

Kort tid etter åpningen ble restaurant­bransjen i Kristiansa­nd rammet av koronapand­emien. Restriksjo­nene førte til at de nye eierne måtte gi seg etter kun noen måneders drift.

I 2021 overtok Big Horn Steakhouse lokalene, som først ble kjøpt av Kristiansa­nd Håndverker­forening i 1882.

I 1917 ble bygget solgt til David Vogt som sto for utbygging og ombygging av eiendommen, ledet av den kjente arkitekten Arnstein Arneberg.

Håndverker­foreningen kjøpte tilbake eiendommen i 1922, og har eid den siden.

 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ?? Det er lokalet i byggets øverste etasje som har huset restaurant­en Big Horn i løpet av de siste årene. Her fra da det var Luihn.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE Det er lokalet i byggets øverste etasje som har huset restaurant­en Big Horn i løpet av de siste årene. Her fra da det var Luihn.
 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ?? Håndverker­foreningen eier bygget med plass til to serverings­steder.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE Håndverker­foreningen eier bygget med plass til to serverings­steder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway