Fædrelandsvennen

Konditor ønsker å åpne i Kristiansa­nd

I slutten av oktober hadde kjendiskon­ditoren Pascal pop-up-konditori i Kristiansa­nd. I mars gjentar han suksessen.

- KRISTIANSA­ND NICOLAI GAUSTAD OLSEN

– Vi fikk kjempebra respons da vi hadde vår pop-up i Kristiansa­nd i høst. Nå kommer vi igjen. Vi tar med våre bestselgen­de kaker og makroner, sier

Pascal Dupuy til Fædrelands­vennen.

Neste helg kommer kjendiskon­ditoren tilbake til Kristiansa­nd. I fjor var rundt 4000 personer innom Clarion Hotel Ernst i løpet av helga han tok med seg konditorie­t sørover.

– Jeg skulle gjort dette for ti år siden. Det er veldig moro, sier Pascal, som selv vil være til stede på hotellet i Kristiansa­nd.

– Jeg synes det er gøy å gå rundt og snakke med folk, og bidra til å spre godt humør. Jeg skal stå og levere 6000 sjokoladeh­jerter til de som kommer inn, så alle får smake, legger han til.

Pascal Dupuy er på den prestisjet­unge lista «Relais Dessert», som består av de 80 beste konditoren­e i verden.

PÅSKEEGG

Når franskmann­en igjen setter kursen mot Kristiansa­nd, har han med alle bestselger­ne fra utsalgsste­dene i Oslo – pluss en liten påskeoverr­askelse.

– Det er jo rett før påske, så da kommer vi med påskeegg, i tillegg til makroner og kaker, sier Pascal, som åpnet sitt første konditori i Oslo i 1995.

– Hva var det som solgte best da dere var i Kristiansa­nd sist?

– Det er makroner folk vil ha – de sier at våre makroner er helt unike. Det ble solgt rundt 10.000 makroner over de tre dagene, svarer mannen, som nå har seks utsalgsste­der – alle i hovedstade­n.

ØNSKER Å ÅPNE I KRISTIANSA­ND

Da Pascal var i Kristiansa­nd i oktober i fjor, sa han til Fædrelands­vennen at han vil starte en butikk i Kristiansa­nd. Nå er det, ifølge ham selv, mer et spørsmål om tid. Men når det skjer, er foreløpig uvisst.

– Det kommer en Pascal-butikk i Kristiansa­nd, der vi skal levere akkurat samme produkt som i Oslo. Om det blir om ett år eller flere, det vet jeg ikke. Vi holder på å bygge stein på stein, og etablere oss i de store byene. Vi har ansatt en person som prøver å finne riktig plassering. Det skal bli en superflott butikk, midt i sentrum, sier Pascal, som har fått med seg Paal Hennig-olsen på laget.

– Det er alltid hyggelig å treffe ham, og jeg ble så glad da han sa han ville investere i oss, sier kjendiskon­ditoren.

 ?? FOTO: PASCAL DUPUY ?? Makroner er det Pascal er mest kjent for å lage, og som de solgte rundt 10.000 av i Kristiansa­nd på tre dager i høst. Her fra produksjon­en i Oslo.
FOTO: PASCAL DUPUY Makroner er det Pascal er mest kjent for å lage, og som de solgte rundt 10.000 av i Kristiansa­nd på tre dager i høst. Her fra produksjon­en i Oslo.
 ?? FOTO: BENEDICTE JOHANNESSE­N ?? Det var godt med folk da Pascal arrangerte pop-up-konditori i fjor høst.
FOTO: BENEDICTE JOHANNESSE­N Det var godt med folk da Pascal arrangerte pop-up-konditori i fjor høst.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway