Fædrelandsvennen

Casper Pajuniemi Lehland til minne

- RUNE ØIDNE REINERTSEN

1999 – 2024

Det ble så kort, livet til Casper Lehland. Da han valgte å avslutte det 4. februar, manglet han et halvt år på å runde 25. Men du verden for et liv det ble, og hvilket inntrykk han gjorde på mennesker han møtte. Den digitale minnesiden hans – helt i Caspers ånd – inneholder flere hundre hilsener fra høy og lav, mange av dem dypt personlige og bevegede.

Det som skulle bli en markant karriere innen kommunikas­jonsfaget, startet tidlig. Som han selv sa: «Jeg ville bli programled­er; men hvem ansetter en ti år gammel programled­er? Så tenkte jeg det kunne være fornuftig å begynne som journalist, men hvem ansetter en ti år gammel journalist? Da startet jeg min egen avis, men jobbet fortsatt for å bli programled­er. Muligheten­e kom: først i Radio Sør, senere i NRK og til slutt i Office X, hvor jeg strengt tatt også var programled­er.»

I 2017 ble da 17 år gamle Casper engasjert som «digital forteller» av statsminis­ter Erna Solberg. I 2018 gikk ferden til NHO, året etter til Høyres stortingsg­ruppe. Der ble han værende, der ble han voksen, der etterlater han seg et vondt tomrom.

Skolegange­n, som tok slutt i andre klasse på videregåen­de, ble kompensert med bred praksis preget av talent, teft, energi og utstråling. «Jeg tenker at det er bra å tenke stort og drømme stort, og så bare gønne på. Det er sunt å ta seg litt vann over hodet av og til. Den som trives med å ta risiko, utvikler toleranse for feil», oppsummert­e han som attenåring.

Så var det en mørk side også. Og da den ble næret av en lang rehabilite­ringsperio­de etter en sykkelulyk­ke, tok den overhånd og ble til en livskrise. Fortvilte foreldre og bekymrede venner gjorde alt de kunne, men klarte ikke å hindre det som ble utfallet.

Det er så synd, så synd. Fred over Casper Pajuniemi Lehlands gode minne.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway