Fædrelandsvennen

Det denne verden trenger

- METTE B. STOVELAND

Paulus skriver kjærlighet­sbrev. Han skriver til en spesiell menighet, der folk er veldig dedikert til oppgaven med å være en kristen menighet. De har studert og lært og erfart en hel haug, samlet kunnskap og ferdighete­r, er oppmerksom­me på at medlemmene er utstyrt med forskjelli­ge nådegaver og lar dem utfolde seg til nytte og glede for menigheten. Men enda har Paulus noe å si dem. Han sier at uansett hvor dyktige de er, eller hvor sterke de er i troen, eller hvor mye de kan og vet, så er det ingenting verdt hvis det ikke blir gjort av kjærlighet. Uten kjærlighet blir det bare plikt. Det blir hult og vassent. – Og så lister Paulus opp alle kjærlighet­ens fullkomne kvaliteter.

Lurer på om de følte det som å få en bøtte isvann i hodet. For hvordan gjør man seg full av kjærlighet? Og her er det snakk om den uselviske, utholdende, ubetingete kjærlighet­en som til og med gir livet sitt, hvis det er til nytte. Det er et håpløst krav egentlig, egnet til å gjøre oss mismodige.

Men så kjenner vi jo igjen Jesu kjærlighet i denne beskrivels­en. Han ga sitt liv for at vi skulle få fred med Gud. Han satte ikke på sitt eget beste først. Hans kjærlighet er betingelse­sløs, deles ut til alle som vil ha – gratis. Så ta imot hans kjærlighet, la den fylle deg og kjenn at den frigjør fra de mange «om og men» som preger livene våre. Når vi hviler i den kjærlighet­en, vil den etterhvert bli en del av oss, fylle oss og renne over – og finne veier til gode handlinger for våre medmennesk­er.

Denne kjærlighet­en er sterkere enn døden!

Denne kjærlighet­en tar aldri slutt!

Denne kjærlighet­en er det største av alt! Den er det denne verden trenger!

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway