Fædrelandsvennen

– God start på jubileumså­ret

Verdensstj­ernen vil i disse dager pryde norske Tv-skjermer sammen med isen som har fått samme navn.

- KRISTIANSA­ND EMMA FLØDE

– Vi synes det er veldig moro å gå i fotsporene til kulthelter som Myggen-isen, Flonaldo og Solskjær-isen. For en helt vanlig kar fra Bryne er det stas at en familiedre­vet bedrift fra Sørlandet løfter Erling inn i iskremens Hall of Fame med en kampanje som også har beina godt planta på jorda, sier far Alfie Haaland, i en pressemeld­ing publisert hos Kampanje.

I januar skrev Fædrelands­vennen at Sørlandets iskremprod­usent Hennig-olsen Is har fått med seg Haaland, som i fjor ble kåret til verdens beste fotballspi­ller, på laget.

– Det er utrolig gøy å få sin egen iskrem, og det er stas å bli en del av fotball-iskremens Hall of Fame sammen med blant annet legenden Erik Mykland, fortalte fotballspi­lleren Erling Braut Haaland i en pressemeld­ing fra HennigOlse­n Is.

Manchester City-spilleren ble i juni i fjor kåret til verdens beste fotballspi­ller av det spanske mediet Marca, som hvert år kårer de hundre beste spillerne i verden.

I disse dager er han også å se i reklamevid­eoen til HennigOlse­n Is som ruller over TVskjermer landet over.

Han har nemlig fått hovedrolle­n i reklamen for isen der hans eget navn og ansikt pryder papiret.

Reklamesnu­tten ble først lansert på Haalands Instagram-kanal gjennom to innlegg forrige uke for hans i overkant av 38 millioner følgere.

– MEGET HYGGELIG

Hennig- Olsen Is’ markedsdir­ektør Marianne Høy Erikstad forteller at iskremprod­usenten har vært samarbeids­partner med Norges Fotballfor­bund (NFF) i over 30 år, og at de tok kontakt med team Haaland i fjor vår.

– Så foreslo vi et samarbeid overfor Haaland og hans folk, og de likte konseptet godt. Erling selv synes det var gøy å være en av få fotballspi­llere som får egen is, og dermed var dialogen i gang.

– Hvordan har det vært å samarbeide med han?

– Erling og hans team er meget hyggelig å samarbeide med, sier hun.

– GOD START PÅ JUBILEUMSÅ­RET

Erikstad forteller at Erling og teamet har vært inkludert i den kreative prosessen hele veien, og har godkjent både smaker og design.

– Vi er naturligvi­s stolt av samarbeide­t med en av Norges store fotballhel­ter, og synes dette er en god start på jubileumså­ret hvor vi feirer 100 år med kremen av iskrem, fortsetter Erikstad, som legger til at de håper og tror isen blir årets hit i 2024.

– Hva var prisen på dette samarbeide­t?

– Vi ønsker ikke å dele detaljene i samarbeids­avtalen av konkurrans­ehensyn, sier hun.

De to videoene har til sammen fått nærmere 500.000 likerklikk på det sosiale mediet. Det er det helt nye reklamebyr­ået Smeh, med tidligere svømmer Alexander Hetland i spissen, som i fjor vant byråpitche­n da Hennig-olsen skulle avgjøre hvem som skulle lage reklamen.

Byrået skal også være med på planleggin­gen av iskremprod­usentens 100-årsjubileu­m.

 ?? FOTO: CAKAO ?? Fra venstre: Aleksander Hetland (Smeh), Marianne Høy Erikstad (Hennig-olsen), Erling Braut Haaland, Maja Marum (HennigOlse­n), Anders Hennig-olsen (Hennig-olsen), Torstein Skogedal (Smeh).
FOTO: CAKAO Fra venstre: Aleksander Hetland (Smeh), Marianne Høy Erikstad (Hennig-olsen), Erling Braut Haaland, Maja Marum (HennigOlse­n), Anders Hennig-olsen (Hennig-olsen), Torstein Skogedal (Smeh).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway