Fædrelandsvennen

Nøkkelspil­ler ut med skade

Alagie Sanyang (27) rakk å levere en lekker målgivende pasning før han måtte ut med en skade i kampen Start tapte mot Stabæk.

- BÆRUM TEKST: PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no TEKST: SHAYAN JALILIAN Shayan.jalilian@fvn.no TEKST: DANIEL AASE daniel.aase@fvn.no TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no

Start gikk opp i en tidlig ledelse før Stabæk – som er en av opprykksfa­vorittene i 1. divisjon denne sesongen – snudde kampen på Nadderud. Dermed tapte Start for andre kamp på rad i oppkjøring­en.

– Dette var flere steg i riktig retning. Vi var lojale mot det vi skal, så mangler vi mange spillere. Men det var positive tendenser i perioder, sier Start-trener Azar Karadas til Fædrelands­vennen etter kampslutt.

– Vi skulle selvfølgel­ig hatt et annet resultat, men det var mye positivt å ta med seg, legger treneren til.

– MANGLET LITT KVALITET

Noe av det som gledet Karadas var at det defensive presset satt bedre enn da de gule og svarte tapte hele 1–7 for Egersund i forrige treningska­mp.

GIKK RETT OPP I LEDELSEN

Etter åtte minutter gikk Start opp i ledelsen. Alagie Sanyang steg til værs etter et langt oppspill fra Fabian Østigård Ness, og headet ballen elegant ned til Sander Sjøkvist. Sistnevnte, som startet kampen som høyreving, bredsidet ballen kontant ned i det lengste hjørnet bak en utspilt Sondre Rossbach i Stabæk-buret.

– Det var et veldig fint mål. Det viser også kvaliteten­e som vi har i laget, sier Karadas om 1–0-scoringen.

MÅTTE UT MED SKADE

Men like etterpå måtte Sanyang ut med en skade. Spissen, som nok en gang bar kapteinsbi­ndet for gultrøyene fra Kristiansa­nd, fikk en kjenning i hamstringe­n. Men heldigvis var ikke skaden alvorlig, ifølge spissen selv.

– Jeg har kjent noe i hamstringe­n, som jeg har slitt med hele uka. Men det er ikke alvorlig, jeg ville bare ikke risikere noe i en treningska­mp, sa Sanyang til Fædrelands­vennen etter at han måtte forlate banen.

– De siste dagene har Alagie hatt et stivt lår, så stivnet det litt til under kampen, slik at vi valgte å ta han ut. Vi ønsker ikke å ta noen sjanser, sier Karadas om Sanyang-byttet.

– Så det var ikke en alvorlig skade, men føre-var?

– Jeg håper jo det da, men jeg har ikke fasiten nå, svarer Starttrene­ren.

Etter 1-0-scoringen til Start, var det vertene som tok mer over i banespille­t, uten at de blå og svarte skapte de aller største sjansene.

Men etter 26 minutter burde det stått 1-1. Tidligere Jerv-spiss Bassekou Diabate kom til en god skuddmulig­het fra kort hold, men avslutning­en gikk langt over målet til Starts prøvekeepe­r Idar Lysgård.

STABÆK SNUDDE KAMPEN

Start ble spilt lave utover i den første omgangen, men bortelaget fra Kristiansa­nd hadde relativt god kontroll i bakre rekker.

Snaue ti minutter før pause var Start svært nære 2-0, og igjen var det Sander Sjøkvist som fyrte løs fra distanse. Stilleståe­nde skjøt Sjøkvist via fingertupp­ene til Rossbach og i tverrligge­ren.

Så svarte Stabæk kun sekunder før pause. Midtstoppe­r Nicolai Næss headet mot mål etter et innlegg, men Lysgård klarte ikke å slå ballen unna farlig sone. På returen dukket Rasmus Eggen Vinge opp, og fikk en enkel jobb med å sette inn 1-1.

I andre omgang var det hjemmelage­t som gikk ut og tok initiative­t fra start. Og etter bare syv-åtte minutter etter pause gikk Stabæk opp i ledelsen. Stabæk-innbytter Herman Geelmuyden la et hardt og lavt innlegg foran mål, som Sivert Sira Hansen styrte inn i eget mål.

– Det er to sure mål vi slipper inn. Det første er jo i siste sekund før pause, men jeg synes vi spiller bra fotball ellers. Det siste målet er min feil, men det er jo sånn som skjer. Men jeg synes det var en grei kamp av oss, sier Sira Hansen, som fikk bære kapteinsbi­ndet etter Sanyang gikk ut med skade tidlig i kampen.

TAPTE

Start slet med å skape gode målsjanser etter pause, og Stabæk var nærmere 3-1 enn gjestene var utligning.

Halvveis ut i den andre omgangen hadde William Wendt muligheten til å øke Stabæks ledelse, men skuddet fra kort hold gikk over mål. Drøyt ti minutter før slutt fikk Geelmuyden sjansen alene med keeper, men avslutning­en gikk nok en gang over mål.

Flere stor sjanser ble det ikke til noen av lagene, og dermed endte kampen 2–1 til Stabæk.

Lørdag reiser Start i en uke til Kypros på treningsle­ir.

 ?? FOTO: SJUR STØLEN ?? Alagie Sanyang måtte byttes ut på grunn av en skade med skade etter kun ti minutters spill. Et stivt lår satte kapteinen ut av spill. Han sier selv at det ikke er alvorlig.
FOTO: SJUR STØLEN Alagie Sanyang måtte byttes ut på grunn av en skade med skade etter kun ti minutters spill. Et stivt lår satte kapteinen ut av spill. Han sier selv at det ikke er alvorlig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway