Fædrelandsvennen

Kronprinsr­egenten: – Kongen trenger tid for å bli bedre

- KRISTIN JANSEN

Kronprinsr­egent Haakon var tirsdag i Bergen etter å ha besøkt sin far på Rikshospit­alet mandag.

– Det er veldig fint å få kongen hjem og begge foreldrene mine hjem. Kongen er også glad for å være i Norge. Jeg fikk jo besøkt ham på sykehuset i går. Da gjorde han det tydelig at han var veldig glad for at han var tilbake igjen i

Norge, sa kronprinsr­egenten som også takket alle som har stått på for å få hjemreisen til på en trygg og bra måte.

– Hjemreisen gikk fint og det er vi veldig glade for, sa kronprinse­n.

Kronprins Haakon er regent under kong Haralds sykdom. Derfor kalles han kronprinsr­egent.

Kongen fikk en infeksjon på ferie. Ifølge Slottet er kongens tilstand stabil og i bedring.

– Hvor kritisk har kongens helsetilst­and vært i Malaysia?

– Kongen har vært syk. Det var derfor han kom på sykehuset. Han har vært dårlig. Han er fortsatt redusert og trenger tid for å bli bedre, sa kronprinsr­egenten.

Kongen er 87 år gammel og har hatt en rekke utfordring­er med helsen de siste årene. Kronprinsr­egenten fikk spørsmål om kongen i det hele tatt burde reist.

– Det var en vurdering som han tok sammen med legen. Og jeg tenker jo at det er en avgjørelse som de må få lov til å ta. Samtidig så er det jo også ting med dette som vi også kommer til å gå gjennom og se på, svarte han.

– Hvordan har kongen opplevd den store oppmerksom­heten rundt sykdommen hans?

– Kongen har jo ikke opplevd den på samme måten som oss andre som ikke har vært syke. Men han legger jo merke til at det er oppmerksom­het rundt det selvfølgel­ig.

 ?? FOTO: ØRJAN DEISZ / BERGENS TIDENDE ?? Kronprinsr­egent Haakon møtte pressen på Bergen Offentlige Bibliotek tirsdag formiddag.
FOTO: ØRJAN DEISZ / BERGENS TIDENDE Kronprinsr­egent Haakon møtte pressen på Bergen Offentlige Bibliotek tirsdag formiddag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway