Fædrelandsvennen

– Hun har det bra – må hvile

Katrine Lunde ble liggende på banen etter det som trolig var et blodtrykks­fall under kampen mot Romerike Ravens onsdag.

- KRISTIANSA­ND TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Torsdag forteller daglig leder Benedicte Løyland dette om status til Lunde:

– Hun har det bra. Hun kom hjem fra sykehuset i går kveld, og skal ta et par rolige dager, sier Løyland torsdag formiddag.

Vipers vant kampen til slutt komfortabe­lt, men klarte ikke riste av seg Ravens – som lå tredje sist på tabellen – før et stykke ut i 2. omgang. Det sto 17-16 til Vipers etter 35 minutter, men deretter tok Vipers seg sammen og skaffet det nødvendige forsprange­t som holdt kampen ut.

– Det var en merkelig pause i etterkant av pausen. Men det viktigste er at vi vant, og er klare for neste steg, sier Vipers-trener Tomas Hlavaty.

Det mest dramatiske skjedde drøyt midtveis i 1. omgang. Katrine Lunde ble plutselig liggende på banen, uten at hun hadde vært i noen duell eller fått ballen i ansiktet. 867 tilskuere i Aquarama holdt pusten.

– TROLIG BLODTRYKKS­FALL

Speaker tilkalte legehjelp, og båren ble funnet fram. Heldigvis trengte man ikke benytte båren. Etter noen få minutters behandling ble hun delvis hjulpet av banen – til trampeklap­p fra publikum.

– Hun ble bare svimmel, sannsynlig­vis på grunn av et blodtrykks­fall. Men hun er på sjekk på legevakta. Utover det kan jeg ikke uttale meg så mye mer for jeg måtte tilbake på kampen, sier Trond Solvang, fysioterap­eut i Vipers.

– Men det virker ikke å være noe alvorlig?

– Nei, sannsynlig­vis ikke. Det virker som om hun kom seg fint, sier Solvang.

– Det var en skremmende opplevelse, men heldigvis fikk vi beskjed om at hun virker å være okei. Men jeg ble bekymret, sier Anna Vyakhireva.

– Det er alltid skummelt når slike ting skjer. Det er vanskelig å se noen bli liggende og ha det vondt. Men det var godt å se at hun fikk rask hjelp av kompetente folk i hallen, sier Silje Waade.

SLIK VAR KAMPEN

Vipers åpnet famlende, og med flere svake avslutning­er inkludert straffebom var det Ravens som ledet 2-0 etter seks minutter. Det skulle gå ytterliger­e 30 sekunder før Vipers fikk hull på byllen, ved Sunniva Andersen.

Lagene fulgte hverandre som skygger, og Vipers klarte aldri å tilrive seg et overtak før pause. 23 minutter ut i omgangen tok Ravens ledelsen 10-9. Vipers gikk til pause på stillingen 14-12, etter en omgang de fortest mulig bør glemme.

Tekniske feil og svak skyting var gjennomgan­gsmelodien mot et friskt Ravens.

Vipers skjerpet seg etter pause, men uten å imponere tilrev det nødvendige overtaket, og vant til slutt komfortabe­lt.

Anna Vyakhireva ble toppscorer med åtte mål, mens Sunniva Andersen og Lois Abbingh noterte seg for henholdsvi­s seks og fem mål hver. Kjersti Boge Solås fikk også sine første minutter i Vipers-drakta etter overgangen fra Byåsen.

– Det var ikke vår beste forestilli­ng, men det er slikt som hender. Seier er seier, og det er tross alt det viktigste. Men forhåpentl­ig lærte vi noe i dag, sier Vyakhireva.

ROSTE RAVENS-MÅLVAKTEN

Hun fremhevet Ravens-målvakt Zaynab Elmrani som en viktig årsak til de mange skuddbomme­ne i Vipers-leiren.

– Keeperen deres var god i dag, sier kveldens toppscorer.

Silje Waade synes også det ble for mange skuddbom.

– Jeg synes vi var opp og ned i dag. I perioder synes jeg 5–1-forsvaret vårt funker kjempebra, men så slurver vi mye framover, det vil si keeperen deres redder mye. Så synes jeg vi bli for «flate» bakover, og at 27 mål imot er litt for mye mot Ravens. Vi må prøve å samle krefter til helgen. Vi må opp flere hakk når vi møter Storhamar, sier Waade.

 ?? FOTO: LENA LISLEVAND ?? Katrine Lunde ble liggende på banen foran bekymrede lagvenninn­er. Fysioterap­eut Trond Solvang sitter ved henne.
FOTO: LENA LISLEVAND Katrine Lunde ble liggende på banen foran bekymrede lagvenninn­er. Fysioterap­eut Trond Solvang sitter ved henne.
 ?? FOTO: LENA LISLEVAND ?? Her blir Katrine Lunde hjulpet av banen midtveis i første omgang.
FOTO: LENA LISLEVAND Her blir Katrine Lunde hjulpet av banen midtveis i første omgang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway