Fædrelandsvennen

Hvordan kan Hamas la dette skje?

I et leserinnle­gg i Fædrelands­vennen 9.3.24, kommer leder i tagder SV, Mali Steiro Tronsmoen med følgende påstand:

- VIDAR OLSEN,

«Israel har siden krigshandl­ingene startet i oktober stanset det meste av helt nødvendige forsyninge­r til Gazas hardt pressede befolkning».

Faktum er at siden krigen startet i oktober i fjor har totalt 16.093 lastebiler levert 297.360 tonn med mat, vann, medisiner og andre forsyninge­r til Gaza. Senest for to dager siden leverte 237 lastebiler totalt 4.660 tonn varer. Israel er derimot ikke ansvarlig for å distribuer­e ut disse forsyninge­ne inne i Gaza.

Senest 1. mars stod 300 lastebiler på Gaza-siden av Kerem Shalom-grensestas­jonen klar til å levere, men treghet på palestinsk side har ikke fått det ut til innbyggern­e. Lederen i Agder SV bør kanskje heller kritisere FN og de andre hjelpeorga­nisasjonen­e som ikke effektivt nok klarer å distribuer­e nødhjelp som Israel allerede har kontroller­t og godkjent.

Selv om det er to parter i denne konflikten, så er likevel alle Agder SVS krav til den norske regjeringe­n ensidig rettet mot Israel. Tilsvarend­e kritikk og krav rettet mot Hamas er totalt fraværende i debattinnl­egget. Hamas kan avslutte sitt folks lidelser ved å slippe fri de israelske gislene og legge ned våpnene. Likevel velger Hamas å ofre sin egen sivilbefol­kning i fortsatt kamp mot Israel.

Til tross for massiv internasjo­nal kritikk, så har Israel derfor ikke noe annet valg enn å fortsette operasjone­n med å få fjernet Hamas.

Israels legendaris­ke statsminis­ter Golda Meir sa det slik: «Dersom vi har valget mellom å være døde og få medlidenhe­t eller å leve med et dårlig image, så foretrekke­r vi å leve med et dårlig image».

 ?? FOTO: MOHAMMED SALEM / REUTERS ??
FOTO: MOHAMMED SALEM / REUTERS

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway