Fædrelandsvennen

Planlegger prosjekt til 1,5 mill.

Ravnedalen Live og Agder kunstsente­r samarbeide­r om prosjekt til 1,5 millioner kroner. De har søkt 40.000 fra kommunen.

- KRISTIANSA­ND TEKST: TORGEIR EIKELAND torgeir.eikeland@fvn.no

– Vi har jobbet med bærekraft i kulturen i en årrekke. Dette er en gyllen mulighet til å koble oss tettere på den visuelle kunsten. Det avhenger av hvor mye vi får inn fra søknadene hva som kommer ut av dette, sier festivalsj­ef Mira Svartnes Thorsen.

Torsdag skal utvalg for kultur og idrett behandle tilskudd til kunst- og kulturform­ål. Søknaden fra Agder kunstsente­r/ravnedalen live er blant det som ligger på bordet.

Prosjektet Art Trek har søkt om 40.000 kroner. I kulturdire­ktørens innstillin­g til vedtak er de innstilt med 30.000 fra en pott på 90.000 kroner. Totalbudsj­ettet for festivalku­nstprosjek­tet er oppført som 1,5 millioner kroner.

INTEGRERES I NATUREN

Andre som er innstilt er Kenneth Flak (20.000 kroner), Landmark film (10.000 kroner til to ulike prosjekter) og Them Girls AS (20.000 kroner).

Kunstprosj­ektet Art Trek skal etter planen vises under festivalen Ravnedalen Live i sommer.

I innstillin­gen fra kulturdire­ktøren heter det om prosjektet at «bærekraft både reflektere­s i tematikk og i materialbr­uk. Målet er å skape unike opplevelse­r for publikum ved å integrere kunstverk i naturen før, under og etter festivalen» .

KULTURELL KVALITET

– Vi har gode tradisjone­r å trekke på i Kristiansa­nd når det gjelder kunst utendørs, blant annet i forbindels­e med Habitat og Q-art under Quartfesti­valen, sier festivalsj­ef Thorsen.

Agder kunstsente­rs leder Agnes Repstad sier:

– Vi har lyst til å etablere et tilbud hvor publikum kan oppleve kunst laget av bærekrafti­ge materialer. Det kan for eksempel være snakk om treskulptu­rer. Drømmen er at det blir en tradisjon, sier Repstad.

Fædrelands­vennen skrev nylig om at kunstsente­ret i år har avlyst det meste av utstilling­er i sine egne lokaler grunnet trang økonomi.

IKKE I STEDET FOR UTSTILLING

– Er det slik at dette prosjektet kommer i stedet for disse utstilling­ene?

– Nei, dette er prosjektsø­knader vi har levert inn i løpet av fjoråret. Vi sender inn egne søknader til drift, men disse kan vi ikke regne med å få nytte av før til neste år. Vi håper at fylkets kulturutva­lg inviterer oss til høring om driftssitu­asjonen i løpet av våren, sier Repstad.

Hun opplyser at en arbeidsgru­ppe er godt i gang med å lage planer og ideer til Art Trek.

– Hvor skal 1,5 millioner kroner komme fra?

– Vi har også søkt Agder fylkeskomm­une om 40.000 kroner, vi har søkt sparebanks­tiftelser, kulturråde­t og Fritt ord om midler. Vi vil vite innen de kommende to månedene hvor mye vi får inn og om dette blir noe av, sier Repstad.

I tillegg til tildelinge­ne som skal behandles politisk, har kulturdire­ktøren delt ut en million kroner som «administra­tive tildelinge­r».

 ?? ??
 ?? FOTO: HELGE N.OLSEN ?? Mira Svartnes Thorsen og Ravnedalen Live vil ha visuell kunst på festivalen.
FOTO: HELGE N.OLSEN Mira Svartnes Thorsen og Ravnedalen Live vil ha visuell kunst på festivalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway