Fædrelandsvennen

– Jeg fikk så mye juling

- KRISTIANSA­ND TEKST: ERLEND OLSBU erlend.olsbu@fvn.no

Tre menn og en kvinne er tiltalt for å ha forsøkt å kvele mannen med en ledning og presset hånda hans mot en varm kokeplate.

Tirsdag startet rettssaken mot tre menn og en kvinne som står tiltalt for grov kroppsskad­e og drapstrusl­er mot en mann i 30-årene.

– Jeg fikk så mye juling. Det var forjævlig. Jeg hadde smerter og var redd. De ødela trynet mitt. Og kroppen min, sa mannen i retten tirsdag.

Hendelsen fant sted om kvelden 13. juni 2022. Mannen var da på besøk hos en venninne i Kongens gate i Kristiansa­nd sentrum.

– Hun gikk ut for å spise. Jeg la meg til å sove. Så gikk jeg ned for å lage mat. Jeg skrudde på ovnen og skulle lage en burger, sa mannen.

PRESSET HÅNDA MOT KOKEPLATE

Mens han sto ved komfyren kom venninnen tilbake til leilighete­n. Hun hadde med seg en tidligere kjæreste og to andre menn.

En av mennene skal ha holdt ham fast, mens andre gikk løs på ham.

– Det første slaget gjorde at jeg mistet pusten. Så begynte alle å slå og sparke meg.

På et tidspunkt skal en av mennene ha presset hånda hans mot en varm kokeplate.

– Jeg hørte det boblet, sa mannen i retten.

Ifølge tiltalen fikk han en ledning festet rundt halsen. Mannen har forklart at venninnen hans slo ham med hardt med den samme ledningen.

ERKJENNER IKKE STRAFFSKYL­D

Mannen anslo i retten at han ble holdt fanget i leilighete­n i 30–40 minutter.

– Det er snakk om grov og omfattende vold. De tiltalte ankom stedet som en gruppe. På et tidspunkt hindrer de fornærmede fra å komme fra stedet, sa aktor Henrik Hegdahl under sitt innledning­sforedrag i retten.

Den tiltalte venninnen erkjenner ikke straffskyl­d for vold eller trusler.

Kvinnens ekskjærest­e, som er i 40-årene, erkjenner delvis straffskyl­d for vold. Det samme gjør en mann i 20-årene, som skal ha vært den mest aktive av de fire.

Den tredje mannen erkjenner ikke straffskyl­d. Han skal ha hatt en mer passiv rolle.

SKAL HA HEVNET SEG

Bakgrunnen for hendelsen skal ha vært en fysisk konfrontas­jon mellom den fornærmede mannen i 30-årene og den tiltalte venninnen.

Denne konfrontas­jonen skal ha funnet sted noen timer før han ble banket opp.

– Volden framstår som en hevnaksjon for det som har skjedd, sa Hegdahl i retten.

Fornærmede avviser at han hadde utsatt kvinnen for vold i forkant av hendelsen.

– Hun klorte meg. Det eneste jeg gjorde var å dytte henne bort, sa mannen.

Han sa han ikke fikk noen forklaring på hvorfor angrepet kom.

– Vet du noe om det i dag? spurte Hegdahl.

– Nei, svarte mannen.

Han bekreftet på spørsmål fra aktor at han og venninnen hadde en seksuell relasjon. Han opplyste at de kranglet flere ganger, som regel i situasjone­r hvor de gikk tom for kokain eller andre rusmidler.

«POTENSIELT LIVSTRUEND­E»

Ifølge tiltalen førte voldsutøve­lsen til at fornærmede fikk en punktert lunge, brudd i to ribbein, brudd i nesen, andregrads brannskade i håndflaten på høyre hånd, omfattende hevelser, blåmerker og sårskader.

Den punkterte lungen skal ha ført til at mannen fikk kritiske pusteprobl­emer.

«Skaden var potensielt livstruend­e uten snarlig og riktig behandling», slås det fast i tiltalen.

Det er satt av seks dager til rettssaken i Agder tingrett. De fire tiltalte får anledning til å forklare seg når fornærmede er ferdig med sitt vitnemål.

 ?? ARKIVFOTO: ANDERS MJAALAND ?? Politiet rykket ut til leilighete­n i Kongens gate etter melding om bråk. Nå er fire personer tiltalt for omfattende vold mot en mann i 30-årene.
ARKIVFOTO: ANDERS MJAALAND Politiet rykket ut til leilighete­n i Kongens gate etter melding om bråk. Nå er fire personer tiltalt for omfattende vold mot en mann i 30-årene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway