Fædrelandsvennen

Flere etasjer er allerede utsolgt

Én uke etter at Tangen Torv Fyr ble lagt ut for salg er hele 47 av 68 leilighete­r solgt. Men toppen til 25,9 millioner kroner har ingen slått til på.

- KRISTIANSA­ND TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

Det har vært full fyr i byens leilighets­marked sist uke.

– Jeg var veldig spent. Det er lov å drømme, og av og til blir det du drømmer om realitet. Det ble det denne gang, sier Tom Arne Aamodt til Fædrelands­vennen.

Tirsdag i forrige uke startet Mur i Sør-sjefen salg av 11-etasjeren som har fått navnet Tangen Torv Fyr.

Og selv om bygningen har formen til en stående pariserlof­f, gikk den unna som et godt temperert hvetebrød.

– JEG HADDE VELDIG TROEN

Fasit viser at 47 av totalt 68 leilighete­r er solgt, til en samlet pris på over 200 millioner kroner.

Både fjerde og femte etasje er utsolgt, mens de fire store i 10. og 11. etasje – til priser på mellom 14,9 og 25,9 millioner kroner – inntil videre står urørt.

I tillegg har de disse dagene solgt tre leilighete­r i første trinn av Tangen Torv. Der er det nå igjen 44 av 178 leilighete­r, med innflyttin­g sommeren neste år.

Fyr skiller seg fra resten av Tangen Torv. Ikke bare fordi blokka rager høyest av dem alle.

Leilighete­ne er i snitt 61 kvadratmet­er store, det vil si 25 kvadratmet­er mindre enn resten av komplekset. I dagens marked går de minste enhetene først.

– Jeg hadde veldig troen på at det å bygge varierte størrelser er nøkkelen. Vi selger i alle prisklasse­r, men det er ikke tvil om at de lavthengen­de fruktene går først. Det er mange flere kjøpere i det segmentet, og fasit viser at dette prosjektet var det behov for. Tangen skal være for alle, sier Tom Arne Aamodt.

HØYDESKREK­K?

Det betyr at byggestart blir i mai, som planlagt, med ferdigstil­lelse i 2026.

– Men toppetasje­ne er ledige. Er 10 og 11 etasjer for høyt for kristiansa­ndere?

– Nei, jeg tror ikke de har høydeskrek­k, de må bare bli vant til høyden. Dette går nok på størrelser, pris og lokasjon. Folk må venne seg til høyhus i framtida, vi må utnytte arealene vi har på en god måte, svarer utbyggeren.

Men Aamodt sier det er konkret interesse for toppleilig­hetene også. Den største til 25,9 millioner har 165 kvadratmet­er gulv og en utsikt som kristiansa­ndere flest vil mene er «helt grei».

– Hvem er kjøperne?

– Her er flere som kjøper bolig for første gang, og det er godt voksne som vil ha en mindre leilighet. Her er folk fra Hånes, Vågsbygd, Lund og andre deler av byen, det viser at Tangen er et trekkplast­er i seg selv.

Tangen Torv Fyr er nok snarere unntaket enn regel i dagens marked. I starten av februar ble de første 51 av 110 leilighete­r i Marvika Atrium lagt ut på markedet. Her har det kun vært to salg hittil.

ET STYKKE UNNA REKORD

Omtrent samtidig med Fyr lanserer Solon Eiendom sitt storprosje­kt Tangen Terrasse, 67 leilighete­r på tomta til det tidligere Nav-bygget. Her blir det informasjo­nsmøte og salgsstart rett over påske.

200 millioner er en god del, men på langt nær noen kretsrekor­d i boligsalg. Da Tangen Torv ble lagt ut i november 2022 gikk det 60 enheter til 350 millioner første uka.

Et par måneder i forveien maktet Kanalbyen å bli kvitt 61 leilighete­r til den nette sum av 380 millioner kroner på første salgsdag av De tre søstre.

Men heller ikke dette var bestenoter­ing. I september 2016 var det bonanza i Kanalbyen da 82 av 126 enheter skiftet eier og man innkassert­e 400 millioner kroner allerede første salgsdag.

Mur i Sør har en ordrereser­ve på rundt 800 millioner kroner, av denne spises 60–70 millioner per måned.

– Dette er utrolig bra for bedriften. Jeg mener at det er en ny vår i markedet, der folk har tilpasset seg rentenivåe­t, sier Tom Arne Aamodt.

 ?? FOTO: LY ARKITEKTER/VIZBO ?? Utsikten fra toppleilig­heten til 25,9 millioner kroner.
FOTO: LY ARKITEKTER/VIZBO Utsikten fra toppleilig­heten til 25,9 millioner kroner.
 ?? FOTO: LY ARKITEKTER/VIZBO ?? Høyblokka kommer rett sør for den øvrige bebyggelse­n på Tangen Torv.
FOTO: LY ARKITEKTER/VIZBO Høyblokka kommer rett sør for den øvrige bebyggelse­n på Tangen Torv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway