Fædrelandsvennen

– Et steg opp for meg

Stormberg har ansatt ny daglig leder.

- TORMOD FLEM VEGGE ANDERS HOLTET

– Jeg gleder meg masse. Det å ta del i den daglige ledelsen, det er et steg opp for meg, sier Nina Johansen.

31-åringen er nyansatt daglig leder i Stormberg AS.

Nina Johansen har vært salgs- og markedssje­f i Stormberg AS siden 2022, mens Stormberg- eier Steinar J. Olsen de siste årene har vært daglig leder.

– Mine ambisjoner som daglig leder er at vi skal være smarte, slik at vi kan vokse i et utfordrend­e marked. Det er dyrtid, og veldig mange har trang lommebok. Vi skal bruke året til å optimalise­re og tenke kreativt for å ta markedsand­eler, fortsetter Johansen.

– VIKTIG PÅDRIVER

Steinar J. Olsen sier Nina Johansen er en dyktig medarbeide­r med stor arbeidskap­asitet.

– Hun forstår virkelig det digitale skiftet, som mange virksomhet­er har sterkt fokus på. Nina har vært en viktig pådriver til at vi har hatt sterk vekst i nettbutikk­en vår, kommentere­r han.

– Vi har nettbutikk, forhandler­salg og fysiske butikker i Norge og Sverige. Det å mestre alle de tre salgskanal­ene er viktig når man skal lede et selskap som Stormberg. Dette har Nina gode forutsetni­nger for å få til, sier Olsen.

STARTET SOM 15-ÅRING

Johansen, som er småbarnsmo­r, forteller at hun setter både familieliv og karrieren høyt.

Hun jobbet 14 år i Brandsdal Group, før hun ble hentet til Stormberg.

– Jeg begynte som ferievikar som 15-åring i Brandsdal Group, og har jobbet meg oppover ved å være villig til å lære. Jeg jobbet på kundesente­ret, som lagerarbei­der og som innkjøpsko­ordinator. Jeg ble teamleder for blivakker.no, så salgsleder og deretter salgsdirek­tør, forklarer hun.

31-åringen rakk bare å fullføre et halvt sykepleier­studium før hun fikk tilbud om fast jobb i Brandsdal Group.

– I mai 2022 ringte Hege Nilsen, tidligere daglig leder i Stormberg AS, og lurte på om jeg ville ta en kaffeprat med henne. Jeg var ønsket i rollen som salgs- og markedssje­f. Den rollen takket jeg raskt ja til, fortsetter Johansen, som forteller at hun har mye erfaring innen salgsvirks­omhet og det å lede team.

OLSEN I FLERE ROLLER

Når Johansen nå tar over jobben som daglig leder, skal Steinar J. Olsen i stedet lede bedriftens produkt- og designteam.

Han fortsetter som konsernsje­f og daglig leder for Stormbergs svenske virksomhet og andre norske selskaper i Stormberg-gruppen.

– Det er ikke problemer å fylle syv dager i uka med jobb, bemerker Olsen.

– Så du har ikke litt fri gjennom ei uke?

– Som gründer har du vanligvis ikke det. Det er en livsstil jeg trives veldig godt med.

Olsen startet sin første sportsbuti­kk, med et areal på rundt 40 kvadratmet­er, i Festningsg­ata i Kristiansa­nd i 1990. Da var han akkurat ferdig med førstegang­stjenesten.

VEKST PÅ 20 PROSENT

I 2022, som er siste tilgjengel­ige konsernreg­nskap for Stormberg Group, hadde konsernet en omsetning på 238 millioner kroner og et resultat før skatt på 17,5 millioner kroner i minus.

I mai i fjor kjøpte sportskjed­en XXL 15 prosent av Stormberg. De har en opsjon på å kjøpe inntil 49 prosent av aksjene.

Samtidig har Olsen selv kjøpt seg opp i XXL, og var ved utgangen av 2023 syvende største aksjonær.

I 2023 hadde Stormberg, med sine rundt 200 ansatte i Norge og Sverige, en vekst på 20 prosent, ifølge selskapet. Men tallet er ikke offentlig ennå.målet for 2024 er å omsette for over en halv milliard kroner.

 ?? FOTO: STORMBERG ?? Steinar J. Olsen tropper av som daglig leder i Stormberg AS. Nina Johansen tar over rollen.
FOTO: STORMBERG Steinar J. Olsen tropper av som daglig leder i Stormberg AS. Nina Johansen tar over rollen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway