Fædrelandsvennen

Kristiansa­nder herjet for Fana da Vipers sikret nytt gull

- KRISTIANSA­ND TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no PATRICK TOTH patrick.toth@fvn.no

Det er bare til å ta av seg hatten for Vipers som onsdag sikret sitt sjuende strake seriegull. Selv ikke et scoringssh­ow av Martine Kårigstad Andersen kunne forhindre det.

– Det er første gang jeg vinner serien med Vipers, så det er utrolig kult, forteller Luisa Schulze til Fædrelands­vennen rett etter kampslutt mot Fana.

Hun bidro med tre mål på fire skudd i kampen mot Fana.

Dessverre var det bare 746 tilskuere til stede da Vipers sikret seriegulle­t allerede tre runder før slutt. Vipers er uimotståel­ige og har vunnet samtlige 23 kamper i serien denne sesongen.

– Akkurat nå er jeg bare veldig glad. Vi viser at vi er et lag som klarer å stå sammen, og gjør det vi skal. Nå har jeg det bare veldig fint, sier Tuva Ulsaker Høve etter å ha scoret hele 11 mål på 12 skudd.

Etter kampen fikk både spillerne og tilskuerne servert marsipanka­ke. Daglig leder Benedicte Løyland var imidlertid litt skuffet over publikumso­ppmøtet.

– Vi hadde ute mange flere billetter, og ventet rundt 1200 tilskuere. Det er alltid noen som faller fra, men i dag ble det litt flere enn vi hadde trodd. Men det ble likevel veldig god stemning, seier – og mer kake på dem som kom, gliser Løyland.

746 tilskuere er det laveste i Aquarama denne sesongen. Den tidligere bunnoterin­gen var 834 mot Follo 15. november.

– Det var litt glissent, men jeg håper at de som ikke var her i dag skjønner at vi trenger dem på lørdag. Da skal hallen fylles, det er min bønn. Er det en kamp folk skal se i år, er det åttedelsfi­nalen – for den kampen blir et fyrverkeri, nærmest lover Silje Waade, og sikter til returkampe­n mot Debrecen i Champions League på lørdag.

KRISTIANSA­NDER HERJET

Selv om Vipers vant klart, var det likevel en Fana-spiller som til de grader rakk å markere seg. Martine Kårigstad Andersen, som er leid ut fra Vipers, viste igjen hvilken målfarlig spiller hun er. Hun ga seg ikke før hun hadde scoret hele 12 mål på 17 skudd.

– Martine gjorde en veldig god kamp, noe hun har gjort flere ganger i det siste. Det er veldig fint å se henne blomstre i Fana, og at hun har fått den tryggheten hun trenger. Veldig imponerend­e, sier Tuva Ulsaker Høve.

Vipers måtte klare seg uten de to store profilene, Anna Vyakhireva og Sunniva Andersen, som begge sparte på kruttet til lørdagens kamp mot ungarske Debrecen, hvor laget kan sikre kvartfinal­e i Champions League.

SLIK VAR KAMPEN

Anført av en som alltid like skuddvilli­g Martine Kårigstad Andersen, skapte Fana lenge trøbbel for storfavori­ttene i rosa. Ti minutter ut i kampen var stillingen 5-5, og da Fana reduserte til 9-11 drøyt midtveis i omgangen, hadde Kristiansa­nd-jenta banket inn seks mål allerede bak målvakt Sofie Börjesson.

Men da Vipers begynte å rullere på laget, kom nivåforskj­ellen stadig mer til syne. Tuva Ulsaker Høve ville også være med på leken, og 25 minutter ut i kampen ledet plutselig Vipers 17-11 – etter vanvittige åtte mål på ni skudd av høyrekante­n, som nettopp signerte ny toårskontr­akt med Vipers.

Ved pause ledet Vipers 19-14, etter at det sto likt – 8-8 – i målscorerd­uellen mellom Høve og Andersen. Begge to scoret fire hver på straffe.

HØVE TOPPSCORER FOR VIPERS

Etter pause fortsatte Andersen å pøse inn mål for gjestene, og 13 minutter ut i omgangen tok Fana sin siste timeout i kampen – på stillingen 26-20 til Vipers. Kristiansa­nd-jenta hadde på det tidspunkte­t scoret hele 12 av målene.

Vipers var ikke like giftige i åpningsmin­uttene etter at Tuva Ulsaker Høve ble byttet ut ved pause, til fordel for Jana Knedlíková. Lois Abbingh derimot, som kom inn i 2. omgang, tok over stafettpin­nen etter Høve og banket inn seks fulltreffe­re.

Høve kom også inn i andre halvdel, og med nye mål på tampen ble hun hjemmelage­ts toppscorer med 11 mål.

– Jeg synes prestasjon­en var litt opp og ned, men stort sett ganske bra. Vi fikk dem til å skyte der vi ønsket, sier Silje Waade.

 ?? FOTO: LENA LISLEVAND ?? Vipers slo onsdag Fana, og kunne etterpå feire lagets sjuende strake seriegull.
FOTO: LENA LISLEVAND Vipers slo onsdag Fana, og kunne etterpå feire lagets sjuende strake seriegull.
 ?? FOTO: LENA LISLEVAND ?? Tuva Ulsaker Høve leverte en strålende kamp, og scoret 11 mål på rundt 45 minutters spilletid.
FOTO: LENA LISLEVAND Tuva Ulsaker Høve leverte en strålende kamp, og scoret 11 mål på rundt 45 minutters spilletid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway