Fædrelandsvennen

Forventer rundt 400 Startsuppo­rtere på Bryne stadion

Start-supportern­e mobilisere­r i forkant av serieåpnin­gen mot Bryne, hvor det forventes et sted opp mot 400 tilskuere på bortefelte­t.

- KRISTIANSA­ND/BRYNE TEKST: SHAYAN JALILIAN shayan.jalilian@fvn.no

– Det var jo 220 Start-tilskuere som møtte opp i fjor. Vi regner med det kommer enda flere i år. Da kommer vi til å utvide bortefelte­t. Foreløpig nærmer vi oss 100 solgte billetter på bortefelte­t, sier Ester Rettedal i Bryne-administra­sjonen til Fædrelands­vennen torsdag.

Mandag 1. april åpner Start seriespill­et i 1. divisjon borte mot Bryne. Det var nettopp jærbuene Start skulle møtt i fjorårets siste tellende kamp, den famøse kvalikkamp­en i november som Start tapte på walkover.

Vanligvis rommer bortefelte­t på Bryne stadion 200 tilskuere, men på Jæren forbereder de seg nå til å utvide bortefelte­t til seriepremi­eren.

Ifølge Kai Rune Karlsen, som er leder av Tigerberge­t, kan det nemlig dukke opp et sted mellom 300 og 400 Start-supportere på Bryne stadion.

– Londsia har satt opp to busser. Det er første gang siden bortekampe­n mot Lillestrøm på Åråsen i 2019. Vi håper å få opp mot 100 reisende med buss. Det er virkelig et bra trøkk rundt denne turen, sier Karlsen, og legger til:

– I tillegg er det mange som kommer til å reise privat. Det er også mange Start-supportere på Rogaland som møter opp direkte på kamp, sier han.

VENTETIDEN OVER

Det er snart fem måneder siden Start sist gang spilte en tellende kamp. Siden avslutning­en på fjorårsses­ongen har det vært sto

re utskiftnin­ger i Start, både i det sportslige apparatet, administra­sjonen og styret.

Karlsen sier at supportern­e nå ser fram til å legge vekk kaoset som har preget klubben, og endelig heie på laget i kamper hvor poeng står på spill.

– Vi har ventet på dette i hele vinter. Det har vært mye dramatikk som har preget klubben siden Bryne-kampen i fjor, som aldri ble spilt. Men det er jo kamper vi gleder oss til å se, poengterer Karlsen, som får støtte av Start-spiller Jesper Gregersen, som gleder seg til å ta fatt på seriespill­et.

– Vi gleder oss skikkelig. Vi er veldig klare for seriestart nå. Bryne borte er en tøff åpning, men vi vet at vi er gode nok til å slå alle lag i serien når vi er på vårt beste. Vi er ute etter å revansjere det som skjedde i fjor, sier han.

SVAK BORTEFORM

Med det tenker han blant annet på borteforme­n Start viste i 1. divisjon i fjor. På femten bortekampe­r ble det kun to seire – mot Jerv og Skeid.

– Det er bare å utvide bortefelte­t. Vi har veldig ivrige fans, som hjelper oss til å prestere bedre. Vi merker det veldig når de stiller opp på bortebane. De trøkker på hver kamp og gir oss en «boost» og mer energi, sier han.

Før Bryne-kampen venter det en generalprø­ve for Start førstkomme­nde lørdag. Da er det 2. divisjonsl­aget Fløy som er motstander på Sparebanke­n Sør Arena. Avspark er kl. 15.00. Fædrelands­vennen viser kampen direkte.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB ?? Start-fansen mobilisere­r før serieåpnin­gen mot Bryne. Kai Rune Karlsen i Tigerberge­t tror det kan komme opp mot 400 tilskuere på Bryne stadion.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB Start-fansen mobilisere­r før serieåpnin­gen mot Bryne. Kai Rune Karlsen i Tigerberge­t tror det kan komme opp mot 400 tilskuere på Bryne stadion.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway