Fædrelandsvennen

Vil beholde 50–60 ansatte

Tidligere Agder Tunnelserv­ice, nå Terox, starter opp igjen.

- FLEKKEFJOR­D / KRISTIANSA­ND TEKST: EIVIND KRISTENSEN eivind.kristensen@fvn.no TEKST: ANDERS HOLTET anders.holtet@fvn.no

Bostyrer Kai Knudsen i advokatfir­ma Wigemyr bekrefter til Fædrelands­vennen at boet etter konkursen i Agder Tunnelserv­ice er solgt.

– Vi har solgt til en investorgr­uppering, den samme som eide selskapet inntil konkursen, sier Knudsen.

Agder Tunnelserv­ice, som nå heter Terox, hadde 200 millioner i gjeld og over 90 ansatte da de ble begjært konkurs forrige fredag.

Få dager senere ble det kjent at selskapet vil starte opp igjen.

Alle ansatte er sagt opp av boet, men ifølge Knudsen skal de gruppering­en ville ha med en stor andel av de ansatte videre.

– Kjøperne av boet har en intensjon om å ta med seg 50 til 60 faste eller midlertidi­g ansatte i den videre driften, sier Knudsen videre.

Knudsen forteller til Fædrelands­vennen at gruppering­en betaler 80 millioner for konkursboe­t.

– Hva skjer med kreditorer? – De melder sine krav til boet og blir håndtert videre til konkurstea­met, sier Knudsen til Fædrelands­vennen.

SOLGT ETTER NYTTÅR

De siste årene har Agder Tunnelserv­ice vært en del av Agder Gruppen, som eies av blant annet Svein Arne Uppstad og Else Berit Bø Uppstad.

I begynnelse­n av 2024 ble avdelingen solgt til en investorgr­uppe som skulle drive videre under nytt navn.

Fredag i forrige uke begjærte de altså oppbud.

Onsdag endret Skåland elektro AS, som kjøpte bedriften ved inngangen av året, navn til Terox AS.

Formålet ble også endret, og det heter nå at selskapet er et «Produksjon­sselskap med fokus på utvikling, ombygging og elektrifis­ering av anleggsmas­kiner, hovedsakel­ig for tunneldrif­t».

Kjell Vidar Stenberg Hamre har gått inn som daglig leder i selskapet. Han opplyste til Fædrelands­vennen at gruppering­en ville komme med en pressemeld­ing fredag. Denne hadde ikke kommet da papiravise­n gikk i trykken.

Det er Arnfred Lennart Berntsen som er styreleder. I styret sitter også Trond Arne Pedersen. De er begge rogalandsb­aserte investorer.

Knudsen beskriver et svært omfattende arbeid siden konkursen.

– En rekke aktører har jobbet døgnkontin­uerlig for å få til en løsning. Dette er en uvanlig stor konkurs, sier Knudsen, som forteller at de har samarbeide­t med advokat Christian Bohne i advokatfir­maet kjær og revisor Eivind Thue.

105 MILLIONER I MINUS

Hamre var en av flere investorer som kjøpte ut daværende Agder Tunnelserv­ice fra milliardko­nsernet Agder Gruppen i begynnelse­n av 2024.

– Da ønsket vi å gå hver vår vei, og fokusere på våre egne områder. I etterkant av overtakels­en har det dukket opp ting som vi ikke hadde tatt med i beregninge­ne, sa Hamre tidligere.

De siste fem månedene har driftsresu­ltatet til bedriften falt betrakteli­g.

Bostyrer har opplyst at driftsresu­ltatet gikk fra 22 millioner i pluss ved utgangen av oktober 2023, til 105 millioner i minus 14. mars i år.

– STOR OG VIKTIG

Ordfører i Flekkefjor­d kommune, Torbjørn Klungland (Frp), er glad for nyheten fredag ettermidda­g.

– Jeg synes det var en forferdeli­g nyhet forrige fredag, og ingen god inngang på helga. Jeg tenker på hvordan menneskene har det. En løsning som ivaretar den største delen er jeg glad for, sier han til Fædrelands­vennen.

Han forteller videre at han har vært klar over at det har blitt jobbet denne uken med å finne løsninger for bedriften.

Samtidig forteller han at kommunen nå skal ta vare på de som ikke får jobb i bedriften fremover.

– Jeg tror og håper det finnes gode løsninger sammen for dem. Kommunen skal ikke være vanskelig, og med næringsliv­et og NAV skal vi stå i dette og finne gode løsninger sammen, forteller han.

– Hvor viktig er en bedrift som dette for Flekkefjor­d?

– Den er veldig stor og viktig. I privat næringsliv er det en av de største her. 90 ansatte er mange i en kommune med 9000 innbyggere, sier ordføreren.

 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Bedriften, som nå heter Terox, starter opp igjen. Men halvparten av de ansatte får ikke bli med videre.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Bedriften, som nå heter Terox, starter opp igjen. Men halvparten av de ansatte får ikke bli med videre.
 ?? FOTO: SKJERMDUMP ?? Slik presentere­r det nye selskapet seg.
FOTO: SKJERMDUMP Slik presentere­r det nye selskapet seg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway