Fædrelandsvennen

Vilde Jonassen fikk sjansen og storspilte

- LARVIK HENRIK GILL

Den tidligere håndballst­ormakten Larvik yppet seg skikkelig mot Vipers før pause. Så vartet Vilde Jonassen (31) opp med storspill.

Vipers fortsatte den gode formen onsdag i påskeuka. De rosa fra Kristiansa­nd sikret seriemeste­rskapet uka før, og har etter onsdagens seier vunnet 24 av 24 kamper i eliteserie­n hittil denne sesongen. Denne gang ble Larvik slått 31-23 på botebane.

Ett av Vipers’ lyspunkt mot Larvik var venstrekan­ten Vilde Jonassen, som fikk majoritete­n av spilletide­n i sin posisjon i konkurrans­e med Mina Hesselberg.

– TOK SJANSENE JEG FIKK

– Det er jo deilig å få spilletid. Og så tok jeg de sjansene jeg fikk, selv om muligheten­e ikke var fra superbra vinkel. Men da det første skuddet gikk inn, var det enklere å ta de andre også. Jeg stolte på egne ferdighete­r, og det var godt for hodet. Det er fint å kjenne på, sier Jonassen etter kampslutt.

Tre av hennes fire mål, på like mange skuddforsø­k, kom i løpet av Vipers’ snuoperasj­on før pause. Det ble lagt merke til av motstander­ens assistentt­rener, Lars Wallin Andresen.

– De har noen fantastisk­e venstrekan­ter som setter ballen i mål fra omtrent død vinkel, sa assistente­n til TV2S reporter i pausen, hvor han refererte til

Jonassens tre kjappe mål fra spiss vinkel.

– Det er veldig hyggelig å høre. Det setter et smil om munnen for en sørlending i dag, sier Jonassen om skryten fra Larvik-leiren.

– DET ER TØFT

31 år gamle Jonassen fra Kristiansa­nd har vært med på hele Vipers-eventyret, og var førstevalg­et på venstrekan­ten da Vipers vant sitt første Champions League-gull i 2021.

Etter å ha slitt med skader og utbrenthet, samt blitt mor for første gang, har sørlending­en vært tilbake for fullt denne sesongen. Men i hard konkurrans­e fra Sunniva Næs Andersen og Mina Hesselberg har det blitt lite spilletid på Jonassen.

– Jeg vil alltid spille, det er derfor jeg driver på med dette. Jeg vet hvordan situasjone­n er, vi er tre gode kanter som jager etter spilletid. Så kan jeg ikke gjøre noe annet enn å ta sjansen når jeg får den. Jeg håper at man ser ferdighete­ne mine, jeg har en trygghet og en ro i spillet etter å ha vært med i gamet lenge. Men det er en tøff kamp, sier Jonassen.

Trener Tomas Hlavaty sier følgende om Jonassens situasjon:

– Konkurrans­en er hard i den posisjonen. Alle jobber hardt, men jeg må velge. Jeg har en god kommunikas­jon med Vilde, og hun er profesjone­ll. Hun er alltid klar og jobber knallhardt, noe jeg setter pris på. Det er viktig å ha spillere som henne.

 ?? FOTO: BEATE OMA DAHLE, NTB ?? Vilde Jonassen storspilte mot Larvik. Her avbildet i en tidligere kamp.
FOTO: BEATE OMA DAHLE, NTB Vilde Jonassen storspilte mot Larvik. Her avbildet i en tidligere kamp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway