Fædrelandsvennen

Starts verste serieåp Pning i moderne tid

Starts store defensive problemer fortsetter. Lørdag gikk laget til Azar Karadas på nok et tap da Aalesund vant 3–1 i Kristiansa­nd.

- KRISTIANSA­ND TEKST: SHAYAN JALILIAN Shayan.jalilian@fvn.no TEKST: PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no

Null poeng etter to serierunde­r. 2–6 i målforskje­ll. Sist på tabellen. Det er Starts beholdning etter årets to første serierunde­r.

Lørdag var det Aalesund som ble for sterke, da Start fikk besøk av laget fra Sunnmøre i årets første seriekamp på Sparebanke­n Sør Arena og tapte 1–3.

Med tap i de to første seriekampe­ne, har de gule og sorte fra Kristiansa­nd aldri før hatt en svakere serieåpnin­g i moderne tid på nivå to.

– Det er trist og tungt akkurat nå, sier Alagie Sanyang.

– Vi møtte ikke opp. Vi var tafatte og altfor enkle å spille mot. Vi var rett og slett ikke i nærheten av nivået vi forventer av oss selv, legger han til.

Start har nå slippet inn 21 mål på de syv siste kampene. Det tilsvarer et snitt på tre baklengsmå­l imot per kamp under Azar Karadas’ ledelse.

– Det er jo blytungt. Det er helt forferdeli­g å slippe inn mål på den måten. Vi løftet oss i andre omgangen, men vi kan ikke tillate oss å slippe inn tre mål hver kamp. Det går ikke, fastslår stopperkje­mpen Sivert Sira Hansen.

SELVKRITIS­K

Start- trener Azar Karadas er selvkritis­k etter 1–3-tapet for Aalesund. Han erkjenner at det er «mye å ta tak i» etter null poeng på to seriekampe­r.

– Det er klart vi ikke er fornøyde med dette. Jeg må se på meg selv, kampplanen og laguttaket. Vi må få sett kampen på nytt, men det var mye her som rett og slett ikke var godt nok. Det er skuffende, sier Karadas.

– Hva kunne du gjort annerledes? – Det er nok masse ting jeg kunne gjort annerledes. Jeg synes vi var passive og nølende i egen boks. Vi var ikke tøffe nok, og slapp igjen inn altfor enkle mål. I tillegg ble vi for feige og turte ikke å spille fotball, svarer han.

GJESTENE ÅPNET BEST

Aalesund åpnet best, og fikk flere dødballer i åpningen. Start prøvde å kontre, og fikk den første gode overgangsm­uligheten etter ti minutter.

Den endte med en spesiell situasjon. Alagie Sanyang fikk frispark mot seg og ble liggende nede. Fysioterap­eut Pål Erik Pedersen løp ut på banen for å hjelpe. I samme slengen klagde han på dommeren, og fikk gult kort.

Kampens første sjanse tilfalt etter en ny Start-kontring. Sander Sjøkvist kom fri ute til høyre. Innlegget havnet i beina på Eirik Schulze, som fikk to sjanser. Første skuddet ble blokkert, før han dempet ballen på ny og skjøt via en Aafk-forsvarer og utenfor stolpen.

Så oppstod de samme problemene som i serieåpnin­gen.

Aalesund tok ledelsen etter 27 minutter. Markus Karlsbakk vendte opp inne i feltet og smalt til med venstrebei­net. Ballen gikk mellom beina på både Sjøkvist og Jasper Silva Torkildsen før den fant nettet.

Så skjedde det samme som mot

Bryne i serieåpnin­gen. Motstander­en scoret og på sin neste sjanse kun fire minutter senere. Kilen kom til avslutning. Silva Torkildsen ga retur, og Claudio Brage, som ingen Start-spillere klarte å fange opp på bakre stolpe, kunne styre ballen i det åpne målet.

Inn mot pause hadde bortelaget full kontroll, og var nærmere å øke ledelsen enn Start var redusering. Hjemmelage­t slurvet fælt med ballen, og prøvde å løse det med langpasnin­ger, uten særlig hell.

ANNULLERT SCORING

Andreomgan­g startet med et mer aggressivt hjemmelag. Tom Strannegår­d fikk en kjempesjan­se til å redusere etter 50 minutter, men skjøt utenfor etter fint forarbeid fra Sanyang.

Sistnevnte var nær redusering noen minutter senere, men headingen etter en fin kontring endte like utenfor.

Så kom 3–0 etter en trippelsja­nse til bortelaget. Håkon Hammer fikk æren av å punktere kampen etter passivt forsvarssp­ill.

Start trodde de hadde redusert med 18 minutter igjen av kampen. Kaya Makosso fant nettmasken­e, men n offsidepla­ssert Mathias Grundetjer­n gjorde at dommeren annullerte målet etter å ha konferert med assistentd­ommeren.

Kort tid før slutt reduserte nysignerin­gen Kristoffer Hoven for Start, men det var til ingen nytte for et Start-lag som nå står med null poeng.

?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB ?? Start står med null poeng etter to seriekampe­r.