Fædrelandsvennen

Hjemmeseie­r i KRS Live

1000 mennesker fylte opp KRS Live fredag kveld. Der ble Jesper Mathisen og B-laget mottatt med stormende jubel.

- KRISTIANSA­ND TEKST: TORGEIR EIKELAND torgeir.eikeland@fvn.no

– Her i kveld tjener vi ikke ei krone, for jeg har 500 stykker på gjestelist­e. Og det passer jææævlig dårlig, sa Jesper Mathisen til et latterbrøl­ende publikum på KRS Live.

Fredag kveld var han i hjembyen og kjørte live-podcast med Simen Stamsø Møller og Marius Skjelbæk. Sammen er de det populære podcast-teamet B-laget. Fredag trakk de nær fullt hus med den fotballbas­erte podcasten.

Storsalen i KRS var 90 prosent solgt, og over 1000 mennesker (de fleste menn) tok hjertelig imot showmennen­e.

PÅ JESPERS BEKOSTNING

– Helt seriøst: Vi har aldri blitt tatt imot så godt noe annet sted, sa Møller til publikum. Det unisone testostero­nbrølet han fikk til svar gjorde det fristende å tro ham.

Mathisen må ha vært stolt av hjemmepubl­ikummet han hadde fått med kompanjong­ene til. Da tålte han godt at mye av humoren var på hans bekostning, og av et kaliber som passer godt for menn som har fått noen øl.

En serie mindre fotogene personer fra verden rundt ble for eksempel trukket opp på storskjerm og hevdet å være Jespers ukjente halvsøsken.

Annet handlet om den økono

miske situasjone­n hans som har fått litt medieoppme­rksomhet den senere tid.

PUSLESPILL­SALG

Da Mathias Skarpaas varmet opp publikum før hovedgjest­ene kom på, viste han fram en serie falske FINN- annonser. Der forsøkte

Jesper Mathisen å selge både et Kaptein Sabeltann-puslespill og en rusten gravemaski­ngrabb. Han ville dessuten angivelig selge rosende omtale av fotballag for bare 15.000 kroner.

– På Sørlandet kan du kødde med absolutt alt. Bare ikke med Julius, hevdet Marius Skjelbæk.

Både han og Simen Stamsø Møller viste underveis vesentlig talent i å imitere sørlandsk.

IKKE TEMA

Showet skjedde samme dag som Agder tingrett hadde felt dom i saken mellom Mathisens tidligere selskap Just Padel Group og den

tidligere skihoppere­n Anders Jacobsen. Dette ble ikke noe direkte tema på scenen.

Arrangemen­tet var i regi av selskapet Dirty Old Town.

 ?? FOTO: TORGEIR EIKELAND ?? Jesper Mathisen tålte mye humor på sin egen bekostning. Her er det Marius Skjelbæk (stående) som gjør ablegøyer.
FOTO: TORGEIR EIKELAND Jesper Mathisen tålte mye humor på sin egen bekostning. Her er det Marius Skjelbæk (stående) som gjør ablegøyer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway