Fædrelandsvennen

– Dette er en festdag

Knuden-dagene feires med aktivitete­r for store og små fra kjeller til loft i det nye praktbygge­t.

- KRISTIANSA­ND TEKST: HILDE WØHNI JOAKIMSEN hilde.joakimsen@fvn.no

– Vi er med i kulturskol­en, og lager forskjelli­ge ting, forteller Alma Kårvik og venninnene.

De tre jentene er med i Sesam, tilbudet for kulturskol­ens aller yngste, og lørdag deltok de på åpen dag på Knuden.

– Nå blir vi snart større, og da kan vi være med på teater og dans og kanskje kunst, hvis vi får tak i en plass, forteller politi-feen Alma, sauen Milla og kongen Sofie.

Karoline Rise Nøstdal var verken politi-fe eller kongelig under Knuden-dagene på Silokaia. Hun var derimot en veldig fornøyd markeds- og kommunikas­jonsansvar­lig.

– Dette er en festdag. Knudendage­ne er kulturskol­ens fineste våreventyr, og det viktigste arrangemen­tet vi har i løpet av året, sier hun.

Over 1000 kulturskol­eelever var i sving i fire etasjer i praktbygge­t som ble offisielt åpnet i oktober 2022.

ELEVENE FÅR SKINNE

– Nå får elevene virkelig skinne. De øver hele året, og under Knuden-dagene er det en stor publikumsg­ruppe som tar turen. I fjor var 1600 publikumme­re innom på åpen dag. Dette er viktig læring, og ikke minst gøy for elevene, sier Karoline Rise Nøstdal.

Elevene har jobbet på tvers av grupper i forkant av Knudendage­ne, for å lage noe sammen som er gøy å vise fram til flere enn «bare» familie og venner.

Det er totalt over 2000 barn og unge som deltar på kulturskol­ens tilbud i Kristiansa­nd hver uke, og elevene er represente­rt fra samtlige bydeler og kulturskol­ens 20 lokasjoner i Kristiansa­nd.

Fem glade jenter hadde tatt turen fra Finsland og Nodeland på lørdag, for å være med på åpen dag.

60 PRODUKSJON­ER

Alle er med i Sesam.

– Dette er gøy. Nå kan vi få se hva vi har lyst å gjøre videre på Knuden, sier Astrid Sofie Dahle og gjengen.

Knuden- dagene startet på onsdag og avsluttes mandag, og er Knudens største årlige arrangemen­t. Elevene medvirker i totalt 60 produksjon­er, gjennom konserter, danseshow og kunstutsti­lling. Under åpen dag er det også aktivitete­r som å dirigere et mini-orkester, teaterlek, kunstverks­teder og instrument­prøving.

Det har også vært premiere på musikalen «Rent» denne uka.

Rektor på Knuden, Tor Egil Vaule Andersen, var en fornøyd mann der han sto ved inngangen med en publikumst­eller rundt halsen.

– Nå har godt over 1000 mennesker vært innom, og vi har bare hatt åpent et par timer. Dette blir bra, smiler rektoren, som satser på at publikumst­allet går rett til værs.

Akkurat som de 200 ballongene elevene har dekorert taket på Knuden med i anledning åpen dag.

 ?? ALLE FOTO: HILDE WØHNI JOAKIMSEN ?? Foran fra venstre: Astrid Sofie Dahle (7) og Adelen Dahle (6). Bak fra venstre: Mileah Løland (7), Marie Grindland (7) og Alexandra Fjeldsgård (7).
ALLE FOTO: HILDE WØHNI JOAKIMSEN Foran fra venstre: Astrid Sofie Dahle (7) og Adelen Dahle (6). Bak fra venstre: Mileah Løland (7), Marie Grindland (7) og Alexandra Fjeldsgård (7).
 ?? ?? Tre kule jenter i kostymer: Alma Kårvik som politi-fe, Milla Ottosen som sau og Sofie Nilsen Næsland er helt konge.
Tre kule jenter i kostymer: Alma Kårvik som politi-fe, Milla Ottosen som sau og Sofie Nilsen Næsland er helt konge.
 ?? ?? Store og små underholdt på scenen.
Store og små underholdt på scenen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway