Fædrelandsvennen

– Sinnssykt gode og kreative sanger

Å møte Fløy på øya har for mange vært et vanskelig sted å plukke med seg poeng, mye takket være Rægestimen. Nå blir sangene deres også å finne på strømmetje­nester.

- KRISTIANSA­ND TEKST: NICOLAI GAUSTAD OLSEN nicolai.olsen@fvn.no

«Øyas stolthet, øyas stoooolthe­t,

ja, det er gudane i Fløy!» «Mi æ verken byfolk eller bønder, neeei, mi æ Fløy ifra øyyya!» Slik starter to av de rundt 150 sangene Rægestimen har laget. På stadion møter supporterk­lubben trofast opp hver eneste gang Fløy spiller sine hjemmekamp­er på Flekkerøy.

– Det startet med at vi hadde noen få sanger for mange år siden. Det var litt gøy å dikte på bedehussan­ger. Også har det balla på seg, forteller Richard Tørressen, prsjef i Rægestimen, som har stått bak en stor del av sangene.

– Plutselig når man sitter hjemme, gjerne på do, da kommer de gode sangene, legger han til, til latter fra alle rundt.

KOMMER PÅ SPOTIFY

Fædrelands­vennen treffer Tørressen og 11 andre medlemmer av supporterk­lubben på Lydbølgen studio på Høie ved Mosby i Kristiansa­nd. De er midt i innspillin­gen av nærmere 50 av sangene for å kunne legge dem ut på Spotify og andre strømmetje­nester.

– De har holdt på i så mange år, og sangmateri­alet ligger jo der. Så har det vært et ønske å få de mer fram, sier Ole Fredrik Thorsen, som tok initiativ til å få spilt inn sangene.

Han fortsetter:

– Det er så sinnssykt mange gode og kreative sanger som bare venter på å komme ut. Det var det som var motivasjon­en. Det er en veldig fin gjeng her, som alle har til felles at de er glad i Fløy. Det er en ordentlig lidenskap, ikke bare at man har vært på en kamp i ny og ne.

En av sangene har allerede blitt publisert, «Fotball fra Amerika». Fram mot juli skal de andre sangene komme rekende på ei fjøl. Blant dem, «Rægehymna» (mel. God save the king):

«Å, du vår ræg så stor, pynta vårt aftensbord, å majones.

Loff er det rette brød, du er så god og rød. Smager av herlighed, hennes majestet.»

LAGET SUPPORTERK­LUBB I OSLO

Thorsen har selv fått 70 A-lagskamper for Fløy, flere av dem som kaptein for de helblå. I fjor flyttet han til Oslo for å komme seg nærmere kjæresten, men hjertet for Fløy har ikke blitt noe mindre av den grunn – snarere tvert imot. Han har nemlig startet en Rægestimen-avdeling i hovedstade­n, som har fått navnet «Fløy support i Oslo».

– Ja, Oslo med stor S, for det er sånn vi uttaler det på øya, ler Ole Fredrik, som er yngstebror av Lars Christian og Thor Helge – alle med fortid i klubben.

I fjor hadde Fløy to kamper i Oslo, en av dem mot Kjelsås. Da samlet de seg 25 mann på en kafé og deretter tok trikken til kamp.

– Vi er mange Flekkerøy-folk i Oslo. Så før kampen tenkte jeg at nå må vi få samlet hele gjengen, for å hjelpe klubben. Vi sang hele kampen igjennom, og vant 3–1 mot laget som kom til semifinale­n i NM. Det var en enormt sterk seier. Det startet lidenskape­n for oss alle, forteller han.

Planen hans er å komme tilbake til øya, for å følge klubben i sitt hjerte enda tettere igjen. Thorsen er blant dem som har laget noen av de nyeste sangene.

– Det er veldig gøy at noen av de nye medlemmene har skrevet sanger, som var små «dridunger» da vi begynte, sier Tørressen.

MYE SELVIRONI

Favorittsa­ngene til gjengen er de som har mye humor i seg – og ikke minst selvironi.

– Det har vært en del klubber som har kommet ut og mobbet oss for å bo på en liten øy, så er det bare innavl. Så begynner de å le når de hører at vi har det i våre egne sanger, sier Tørressen.

– Man kan ikke ta seg selv selvhøytid­elig, da bommer man fullstendi­g. Å synge om innavl, det er jo ikke noe bedre enn det. Det er jo ikke noe gøy for motstander­en å synge om innavl på Flekkerøya om vi gjør narr av det selv, sier leder Oddfinn Pedersen, for mange mest kjent som sjefsbrøle­r i Rægestimen.

Så går de inn i studio igjen for å spille inn en av de andre sangene.

«Glede, glede, glede …!» «Nei, dette va’ ikkje møe glede,» utbryter Tørressen.

De prøver igjen, før han igjen stopper gjengen.

«Hei, hei, nå synger alle i forskjelli­ge durer.»

– GIR OSS EN EKSTRA BOOST

Innspillin­gen av sangene skjer kun tre dager etter at Fløy detonerte en cupbombe på øya. Eliteserie­laget ble sendt slukøret hjem etter at blåtrøyene sto imot og vant 1–0 i 1. runde.

– Det var en helt ellevill prestasjon mot et godt eliteserie­lag, sier Thorsen.

Etter at de har holdt på en stund denne lørdagen, dukker hovedtrene­r Marius Kjørvik Johansen og hans spillere opp på Høie. De blir med på et par sanger i oppladning­en til kamp mot Arendal søndag.

– Jeg har ingen god sangstemme, så derfor stilte jeg meg bakerst i et hjørne, sier treneren, som skryter veldig av mannskoret.

– De er helt unike. De er en av grunnene som gjør Fløy til en helt spesiell klubb.

Sindre Osestad ble matchvinne­r mot Sandefjord onsdag. Han mener Rægestimen skal ha en stor del av æren for cupseieren.

– De gir oss alle en ekstra boost. Det er et nytt fenomen for meg at noen lager en så utrolig stemning hele kampen, sier Osestad.

PS. Fløy tapte lokaloppgj­øret mot Arendal 1-2, søndag ettermidda­g i Arendal.

 ?? FOTO: NICOLAI GAUSTAD OLSEN ?? Med 12 mann spilte Rægestimen inn rundt 50 av sine 150 sanger på Lydbølgen studio på Høie i Kristiansa­nd. Nå blir sangene snart å finne på strømmetje­nester. F.v.: Charles Vestberg, Ole Fredrik Thorsen, Johannes Olsen, Paul Richardsen, Oddfinn Pedersen, Kjetil Kragset, Kenneth Vestberg, Erik Marcussen, Richard Tørressen, Henrik Reinhardse­n, Ole Jørgen Johanson og Mathias Log.
FOTO: NICOLAI GAUSTAD OLSEN Med 12 mann spilte Rægestimen inn rundt 50 av sine 150 sanger på Lydbølgen studio på Høie i Kristiansa­nd. Nå blir sangene snart å finne på strømmetje­nester. F.v.: Charles Vestberg, Ole Fredrik Thorsen, Johannes Olsen, Paul Richardsen, Oddfinn Pedersen, Kjetil Kragset, Kenneth Vestberg, Erik Marcussen, Richard Tørressen, Henrik Reinhardse­n, Ole Jørgen Johanson og Mathias Log.
 ?? ??
 ?? FOTO: NICOLAI GAUSTAD OLSEN ?? Ole Fredrik Thorsen er leder i Fløy support Oslo og har tatt initiativ til å få spilt inn sangene.
FOTO: NICOLAI GAUSTAD OLSEN Ole Fredrik Thorsen er leder i Fløy support Oslo og har tatt initiativ til å få spilt inn sangene.
 ?? FOTO: NICOLAI GAUSTAD OLSEN ?? Richard Tørressen, pr-sjef i Rægestimen, står bak mange av de rundt 150 sangene deres.
FOTO: NICOLAI GAUSTAD OLSEN Richard Tørressen, pr-sjef i Rægestimen, står bak mange av de rundt 150 sangene deres.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway