Fædrelandsvennen

Start har kommet til enighet med Marcussen

Start opplyser at Terje Marcussen har akseptert et tilbud knyttet til hans bonusavtal­e.

- KRISTIANSA­ND HENRIK GILL

«IK Start er glad for å kunne fortelle at Terje Marcussen har akseptert et tilbud fra klubben knyttet til hans bonusavtal­e. Vi vil gjerne påpeke at Terje ikke på noe tidspunkt har gjort krav på bonus selv om ansettelse­spapirene utvilsomt gir ham rett til å kreve dette», skriver klubben i en pressemeld­ing mandag.

I forrige uke skrev Fædrelands­vennen at tidligere daglig leder Terje Marcussen har sendt et krav på flere hundre tusen kroner til Start.

Pengekrave­t handlet om bonuser Marcussen skal ha opparbeide­t i de to og et halvt årene han var daglig leder. Han skal ha blitt ansatt på en grunnlønn på rundt 800.000 kroner, men hadde en bonusordni­ng i kontrakten som handlet om klubbens inntekter. Om omsetninge­n økte skulle Marcussen belønnes, uavhengig av kostnader eller resultat.

«Medias påstander om at Terje har gjort krav på pengene er ikke sanne. Han har unnlatt å gjøre krav på pengene for å hjelpe klubben i en vanskelig økonomisk situasjon både i 2021, 2022 og 2023. Terje gjorde heller ikke krav på noen form for godtgjørel­ser i forbindels­e med at han sluttet i IK Start. Han har ikke på noe tidspunkt vært lønnsleden­de hos oss», skriver Start i pressemeld­ingen.

ØNSKER IKKE Å OPPGI BELØPET

– Hva er bakgrunnen for at Start har tilbudt Marcussen en avtale, hvis han ikke har krevd penger av klubben?

– Jeg må bare henvise til det som står i pressemeld­ingen, sier klubbens nåværende daglige leder, Sveinung Hedding-valvik til Fædrelands­vennen.

Han ønsker heller ikke å oppgi beløpet på tilbudet som Marcussen har akseptert.

– Jeg må bare henvise til pressemeld­ingen. Vi har ingen ytterliger­e kommentare­r, sier Hedding-valvik.

Fædrelands­vennen har vært i kontakt med Terje Marcussen mandag. Han ønsker ikke å kommentere saken.

GIKK AV SOM LEDER

Marcussen gikk av som Startleder etter kvalikfade­sen mot Bryne i november i fjor. Han tok ansvaret for at klubben ikke skrudde på varmekable­ne og kampen ble avlyst. Bryne ble tilkjent seieren på «walk over».

Marcussen ble ansatt som klubbdirek­tør aksjeselsk­apet Start En Drøm i juli 2021. Da avtalen mellom aksjeselsk­apet og Start opphørte i desember samme år ble han flyttet over til klubben i rollen som daglig leder.

Etter at Start En Drøm trakk seg ut av klubben har Start gått med kraftig underskudd de siste årene. De røde tallene er 8,6 millioner kroner i 2022 og 10,3 millioner i 2023.

 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Tidligere daglig leder i Start, Terje Marcussen.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Tidligere daglig leder i Start, Terje Marcussen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway