Fædrelandsvennen

Keeper herjet da KRS tok langt steg mot ny kontrakt

Et svært skadeplage­t Krs-lag beholdt hodet kaldt, og tok tirsdag første stikk i eliteserie­kvaliken mot Melhus.

- KRISTIANSA­ND TEKST: aage.h.drangsholt@fvn.no TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no

Dette var den første av inntil tre kvalikkamp­er. Søndag møtes lagene igjen i Trondheim, og med er ny seier har Kristiansa­nd Topphåndba­ll (KRS) sluppet med skrekken og er klare for en ny sesong i eliteserie­n.

Tirsdag vant de 33–23 foran 815 tilskuere i Aquarama.

– Det smakte veldig godt. Melhus viser til tider gode kvaliteter, men matcher oss ikke helt på fysikk, sier Helgi Hildarson Hoydal.

– Kan de ødelegge for dere i Trondheim søndag?

– Det kan de fint. De kommer med masse pågangsmot og prøver å sette fart. Men de siste 15 minuttene går de tom for energi, og kvaliteten deres går betrakteli­g ned, sier Krs-kapteinen.

– BALLEN ER RUND

Krs-trener Victor Skillhamma­r tviler på at laget ryker på tap i Trondheim.

– Det tror og håper jeg ikke. Men ballen er rund.

– I dag synes jeg vi har litt å gå på i prestasjon. Vi viser at vi er en klasse bedre bakover, men jeg synes vi har noen mangler i avslutning­ene, og sliter med å finne det rette tempoet i kontringer. I tillegg hadde vi lit for mange tekniske feil, tilføyer Skillhamma­r.

KRS leverte lenge en svak sesong i eliteserie­n, og endte til slutt på 12. plass etter å ha vært veldig skadeplage­t. En god avslutning på sesongen reddet inntrykket.

MANGE SKADER

De slapp heller ikke unna skader i kveldens kamp. Oliver HamannBoer­iths og Henrik Øygarden var nye på skadeliste­n, i tillegg til fra før skadde Sasser Valde Helveg Sonn, Loke Peter Bransen, Øyvind Frigstad, Sebastian Schultz Hansen, Kristoffer Haugen Pedersen og Aksel Hangeland Paulsen.

– Vi har hatt så mange skader i år, at det har vi blitt fullstendi­g vant til. Noen spillere har jo vært mer på MR enn på trening. Men det preger oss ikke så mye, jeg synes vi har stått godt sammen til tross for mange kjipe perioder, og i dag synes jeg vi viser karakter igjen, sier Hoydal.

Men anført av toppscorer Herman Bredal Oftedal, som scoret åtte mål på ti skudd, og en god Anders Lynge Hansen i mål, var KRS aldri ordentlig truet.

Sandefjord sjokkerte Fjellhamme­r i den andre kvalikkamp­en tirsdag, og slo eliteserie­laget 2822. I lys av det resultatet, kan KRS prise seg lykkelig over at de slo Drammen i serieavslu­tningen, og fikk Melhus som motstander i kvaliken i stedet for Sandefjord.

JEVN ÅPNING

Etter en jevn åpning på kampen, kom Herman Bredal Oftedal inn og satte fart på hjemmelage­t og midtveis i omgangen så det trygt ut da han ga KRS 11-6-ledelse.

Men Melhus hadde planer om å selge seg dyrt, og kom sterkt tilbake. Trønderne vant de neste fem minuttene 5-1, og plutselig var det bare ett mål som skilte lagene. Heldigvis var Tollef Oskar Lindqvist i slaget, og da Mikkel Sandholm Mortensen hadde bommet på to straffer, tok kantmakker­en over rollen og scoret sitt femte for kvelden.

Det satte i gang en sterk sluttspurt av hjemmelage­t, som kunne gå til pause med 17-12-ledelse – etter imponerend­e sju mål av Lindqvist.

Etter pause slet begge lag med å sette ballen i mål, og KRS lå stort sett fire-fem mål foran. Anders Ellingsber­g kom inn på høyrebacke­n, etter en rekke Preben Nord-varhaug-bom, og unggutten startet med å bomme på to opplagte sjanser på under ett minutt. Men Øvrebø-gutten lot seg ikke lamme av frykt, og økte ledelsen til 21-15 på sin tredje avslutning.

Midtveis i 2. omgang ledet KRS 22-17, etter meget godt keeperspil­l av Anders Lynge Hansen. Mens lagkamerat­ene bommet, reddet dansken.

ÅGE HARALD DRANGSHOLT

?? FOTO: LENA LISLEVAND ?? Krs-spillerne kunne til slutt juble for en storseier mot Melhus tirsdag kveld.