Framtid i Nord

Storfjord-ordfører Geir Varvik håper Helse Nord har laert etter to avlyste anbudsrund­er innen rehabilite­ring i regionen.

- TORBJØRN O. KARLSEN torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

Mandag ble det klar at Helse Nord har valgt å avlyse anbudskonk­urransen og begynne på nytt i saken om tildeling av rehabilite­ringstjene­ster. Det er godt nytt for Storfjord kommune og Helsepartn­er Nord-Norges rehabilite­ringstilbu­d i Skibotn, som lå an til kraftige kutt etter at resultatet for den foreløpig siste anbudsrund­en forelå.

Nå skal kortene deles ut på nytt, og Storfjord-ordfører Geir Varvik er glad for at Helse Nord er innstilt på å gjøre en ny jobb.

– Ja, jeg må si det var gode nyheter som kom i går. Jeg har vaert en smule bekymret for dette og har fryktet store konsekvens­er for kommunen hvis man hadde mistet noen eller i verste fall alle arbeidspla­ssene ved senteret i Skibotn, sier Varvik.

Flott med støtte

Han er glad for den støtten Storfjord-miljøet og Alta har fått i kampen for å beholde rehabilite­ringstilbu­det de to stedene.

– Det har vaert veldig flott å få så stor støtte fra kommuner fra Narvik til Kirkenes. Det gir også et lite signal til Helse Nord, sier Varvik.

Nå vil det bli en ny anbudsrund­e, der de ulike institusjo­nene skal regne seg fram til et nytt tilbud. Storfjord-ordføreren mener Helsepartn­er rehabilite­ring i Skibotn bør kunne komme godt ut i neste anbudsrund­e.

– Ja, det mener jeg. Jeg håper jo at man ikke ser seg blind på pris, men at man også ser på plassering og geografi og ser hva vi kan tilby i Skibotn. Når man vet at natur og tilgangen til den er en viktig til av rehabilite­ringen, så kan jeg ikke skjønne annet enn at det må vaere bedre å vaere i Skibotn enn midt i byen, sier Varvik, og viser til at Vigør i Tromsø, kjent som Kurbadet, lå an til å overta en del av driften fra senteret i Skibotn.

Desentrali­sert tilbud

– Men helsesekto­ren generelt, inkludert Helse Nord, har en anstrengt økonomi. Er det ikke naerliggen­de å tro at en ny anbudsrund­e også vil fokusere på pris?

– Kanskje, og nå må man selvsagt begynner å regne på nye anbud. Men jeg mener som sagt at pris ikke kan vaere det som betyr alt. Helse Nord må også kunne se viktighete­n av et desentrali­sert tilbud. Alt må ikke vaere i byene. Man må også kunne se på hva som er bygd opp på Skibotn gjennom over 40 år – med kjempegode resultater. Og når man i tillegg vet prisnivået i byene, så vil jeg jo tro at man skal kunne konkurrere, sier Varvik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway