Framtid i Nord

Saken er anmeldt til Troms politidist­rikt.

- ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no 458 52 191

Nordreisa kommune har anmeldt en person for trusler mot to ansatte i barnevernt­jenesten. Det fremgår av et brev sendt fra kommunen til Troms politidist­rikt for snart to uker siden.

120 tekstmeldi­nger

I løpet av noen dager i desember i fjor skal den ene saksbehand­leren i tjenesten ha mottatt 81 tekstmeldi­nger på telefon. I etterkant skal også barneverns­lederen ha mottatt rundt 50 tekstmeldi­nger, hvorav enkelte av meldingene oppfattes som trusler mot barneverns­leder og saksbehand­ler.

Kommunedir­ektør i Nordreisa kommune, Jan-Hugo Sørensen, bekrefter anmeldelse­n.

– Vi har ansatte i barneverne­t som har fått meldinger som oppfattes som trakasseri­ng og trusler. Det er helt uakseptabe­lt. Vårt prinsipp er at vi alltid vurderer og eventuelt anmelder saker av en sånn alvorlighe­tsgrad, sier han.

– Politiet håndterer saken

Sørensen har ikke lyst å komme inn på hvilke typer trusler det er snakk om, men poengterer at politiet har fått anmeldelse­n og at kommunen har vaert i dialog med dem etterpå.

– Det er de som håndterer saken, sier han.

Kommunedir­ektøren sier han ikke kan huske at de tidli- gere har gått til det steget å anmelde noen for noe liknende mot sine ansatte.

Etter straffelov­en paragraf 263 og 264, kan «den som i ord eller handling truer med straffbar atferd under slike omstendigh­eter at trusselen er egnet til å fremkalle alvorlig frykt, straffes med bot eller fengsel inntil 1 år.» Grove trusler straffes med fengsel inntil tre år.

– Det er unntaksvis at slike ting skjer. Jeg tror ikke det er vanlig i tjenesten i Nordreisa, sier han.

Ti ansatte

Barnevernt­jenesten i Nordreisa står oppført med ti ansatte på kommunens ansattelis­te. Barnevernl­eder Helene Johansen har valgt å ikke kommentere anmeldelse­n ytterliger­e.

– Jeg står bak det kommunedir­ektøren sier, sier hun kort.

 ?? FOTO: ISABELL HAUG ?? UAKSEPTABE­LT: Kommunedir­ektør i Nordreisa kommune, JanHugo Sørensen, sier meldinger som ansatte i barneverne­t har fått er uakseptabe­lt.
FOTO: ISABELL HAUG UAKSEPTABE­LT: Kommunedir­ektør i Nordreisa kommune, JanHugo Sørensen, sier meldinger som ansatte i barneverne­t har fått er uakseptabe­lt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway