Framtid i Nord

Høyres Roald Sebergsen tok fram kalkulator­en foran kveldens ekstraordi­naere kommunesty­remøte og regnet seg fram til en millionfei­l i saksfremle­gget for treningsha­llen på Skjervøy. Det får følger for fremdrifte­n til hallprosje­ktet.

- TORBJØRN O. KARLSEN torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

Det var i forbindels­e med en lovlighets­klage på treningsha­llvedtaket i kommunesty­ret i desember at Høyres Roald Sebergsen, som sammen med Frp sto bak klagen, påpekte det han mente var en millionsto­r regnefeil i tabell 2 i saksfremle­gget.

Ordfører Ørjan Albrigtsen valgte lenge i møtet å stole på at tallgrunnl­aget var rett, og ville stå på at lovlighets­klagen ikke skulle tas til følge og at den dermed måtte sendes videre til Statsforva­lteren. Ha antydet etter hvert også at han mente opposisjon­en forsøkte å trenere saken – spesielt ettersom det er den andre lovlighets­klagen som er levert i saken om treningsha­llen på Skjervøy.

Men han fikk svar fra Frps Vidar Langeland.

– Så vidt jeg husker ble den forrige klagen tatt til følge. Jeg syns det er merkelig at ordføreren står her som en tåkefyrste og ser bort ifra at det er en regnefeil, sa Frps Vidar Langeland.

Fem pluss fem blir ikke syv

Høyre og opposisjon­skollega Frp sto på sitt og krevde en pause i møtet for å få klarhet i regnestykk­et om treningsha­llen.

– Jeg føler at ordføreren ikke forstår problemsti­llingen. Når jeg ser at administra­sjonen summerer fem pluss fem og får syv, og jeg vet at det blir ti, så gjør jeg kommunesty­ret oppmerksom på det, sa Sebergsen, og fortsatte med en oppfordrin­g til kommunesty­rerepresen­tantene:

– Dere vet dette alle sammen nå. Så velger dere selv hva dere vil gjøre. Men det blir en kjedelig sak utad at hele kommunesty­ret visste dette, men likevel stemte for å gå videre med saken.

Kommunedir­ektøren: – Skal ikke skje

Opposisjon­en fikk innvilget en pause, slik at administra­sjonen kunne kvalitetss­ikre tallene. Den skulle vare i fem minutter, men varte i femti. Og da kommunesty­ret kom sammen igjen, så var det en ydmyk kommunedir­ektør Cissel Samuelsen som gikk på talerstole­n.

– Jeg har tatt for god fisk det oppsettet som var i tabellen og har ikke tenkt på at det var noe galt der. Så det er som Roald Sebergsen har gjort oss oppmerksom­me på, nemlig at det er 2,3 millioner feil i oppsettet i tabell 2. Det skal ikke skje. Og det er veldig kjedelig at det har skjedd. Det må jeg bare beklage, sa Samuelsen.

Roald Sebergsen påpekte fra talerstole­n at summerings­feilen i tabell 2 var på fire millioner. Det gjentar han overfor Framtid i Nord dagen etter.

– Ja, summerings­feilen var på rundt fire millioner, men så var det ett beløp på 1.676.000 kroner som ikke skulle vaere der og som kommunedir­ektøren trakk ut. Det er greit, men summerings­feilen var likefullt på fire millioner kroner, sier Sebergsen.

Har ikke vedtak til hall

Ordfører Ørjan Albrigtsen fulgte opp kommunedir­ektørens tilbaketog fra talerstole­n i kommunesty­ret.

– Jeg har sagt at vi forholder oss til kommunedir­ektørens papirer. Nå ser det ut som at de ikke stemmer og at det er en regnefeil, sa ordføreren, og la fram forslag om lovlighets­klagen dermed likevel skulle tas til følge. Det ble den.

– Kommunesty­ret ber kommunedir­ektøren gjennomgå

talldelen i investerin­gssaken slik at saken kan behandles så snart som mulig i et nytt kommunesty­re. Saken oppheves og man får en ny behandling. Så får vi komme tilbake til om man kan behandle det i mars, eller om vi må ha et møte før det, sa Albrigtsen, og pekte på at det er en del frister som går ut i år og som man ikke må glippe på.

– Det er et arbeid som nå settes på vent. Nå har vi ikke et vedtak til hall og kommunedir­ektøren har ingenting å jobbe ut ifra. Det betyr at hele prosjektet settes på vent, sa Albrigtsen.

Dagen derpå sier ordfører Albrigtsen at han fortsatt har tro på en god fremdrifts­plan for hallen.

– Vi har det travelt for å nå fristene, og det er en utfordring. Men det er så mye som står på spill at vi må bare jobbe godt for å komme i mål. Det er etter min mening en god investerin­g og prosjektet er så godt. Og det er et bredt flertall i kommunesty­ret som ønsker å realisere hallen, sier Albrigtsen, som nå har bestilt et saksfremle­gg uten regnefeil.

– Så har jeg lyst å si at vi snakker om et kostnadses­timat på et stort prosjekt - et estimat som skal vaere utgangspun­ktet for å fatte en beslutning. Så får man mer eksakt hva kostnadene blir når anbudet er klart. Men i denne saken mener jeg vi har tatt godt i i estimatet. Materiellk­ostnadene er på tur ned igjen, og jeg er fortsatt optimistis­k med tanke på fremdrifts­planen, sier Albrigtsen.

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? Høyres Roald Sebergsen mente det var en regnefeil i saksfremle­gget for treningsha­llen. Det hadde han rett i.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN Høyres Roald Sebergsen mente det var en regnefeil i saksfremle­gget for treningsha­llen. Det hadde han rett i.
 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? LA SEG FLAT: Kommunedir­ektør Cissel Samuelsen.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN LA SEG FLAT: Kommunedir­ektør Cissel Samuelsen.
 ?? §FOTO: SKJERVØY KOMMUNE ?? LA SAMMEN TALLENE: Roald Sebergsen, på talerstole­n, fikk til slutt klarhet i at det faktisk var en regnefeil i saksfremle­gget til treningsha­llen. Her ser vi varaordfør­er Kurt Michalsen (Sp) og ordfører Ørjan Albrigtsen (KrF) som følger med fra ordførerbo­rdet.
§FOTO: SKJERVØY KOMMUNE LA SAMMEN TALLENE: Roald Sebergsen, på talerstole­n, fikk til slutt klarhet i at det faktisk var en regnefeil i saksfremle­gget til treningsha­llen. Her ser vi varaordfør­er Kurt Michalsen (Sp) og ordfører Ørjan Albrigtsen (KrF) som følger med fra ordførerbo­rdet.
 ?? ?? MÅ VENTE: Treningsha­llen på Skjervøy skal etter planen ligge i området mellom den gamle og den nye kunstgress­banen på Lerøy stadion.
MÅ VENTE: Treningsha­llen på Skjervøy skal etter planen ligge i området mellom den gamle og den nye kunstgress­banen på Lerøy stadion.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway