Framtid i Nord

Bak følger fire kvinner.

- MARIUS HOE marius.hoe@framtidino­rd.no

Øystein Fossmo (51), som i dag sitter som lokallagsl­eder og varamedlem i kommunesty­ret, håper å igjen havne i posisjon etter høstens kommuneval­g i Lyngen.

– Vi skal se alle kriker og kroker i Lyngen. Det skal vi jobbe målrettet mot, som vi har gjort i posisjon de siste fire årene, sier Fossmo.

Usikker på ordførerve­rvet

Foreløpig vil han ikke kalle seg ordførerka­ndidat. Fossmo er bonde på fulltid og vet at han ikke kan bekle begge rollene på heltid.

– Det er mye nedleggels­e av gårdsbruk for tiden, og det vil jeg ikke ta del i for å vaere ordfører i Lyngen. Det er partiet klar over, men det er åtte måneder til valget og mye kan skje på den tiden. Jeg vil ikke avskrive noe, sier 51-åringen.

Å sitte i et eventuelt formannska­p og kommunesty­re er derimot ingen hindring, sier sauebonden.

– Vi jobber fram gode saker på lik linje med ordfører, og det føler jeg at jeg har klart de siste fire årene som varamedlem og lokallagsl­eder.

– Spennende liste

Han forteller at han er stolt av lista partiet har snekret sammen til kommuneval­get, og tror den kan slå godt ifra seg.

– Det er en spennende liste med mange kvinner og ikke minst unge kvinner. Det sier noe om Senterpart­iet og veien videre. Vi har god geografisk spredning, men har dessverre ikke fått inn sentrale folk fra Furuflaten. Vi skal uansett jobbe for Furuflaten, som er en stor og viktig industriby­gd, sier Fossmo.

Bak Fossmo følger fire kvinner; Karina Mikkelsen, Jill-Gøril Samuelsen, Elise Leonardsen og Andrine Berg. Sistnevnte er født i 2000.

Kvinneinnr­ykk

Karina Mikkelsen (34) kom inn i politikken i 2019 etter å ha blitt stemt opp fra en fjerde til førsteplas­s. Hun gleder seg stort over at hun nå får flere kvinnelige partikolle­ger.

– Det er jo fantastisk! I 2019-valget var majoritete­n av de innvalgte på landsbasis menn, men kvinner har like mye å komme med. I for eksempel grendelag, idrettslag og FAU er det kvinner som står fremst. Jeg har stor respekt for de kvinnene som sitter i kommunesty­re i dag. De er flotte damer med sterke stemmer, sier Mikkelsen som tror på en selvforste­rkende effekt:

– Kanskje skaper det en trygghet at flere kvinner tar del i politikken. Det gjør det lettere for andre å hive seg med. Vi har en stemme, og vi må bruke den, sier hun.

– Varm i trøya

Mikkelsen takker partiet for tilliten. Selv om hun fortsatt definerer seg som fersk i politikken føler hun at hun har mye å bidra med.

– Laeringsku­rven har vaert bratt og det er egentlig kun de siste årene at jeg har meg helt trygg i rollen. Men nå er jeg varm i trøya og har mye mer å gi. Vi har fått til mye bra for kommunen vår og det skal vi fortsette med, sier Karina Mikkelsen.

48125398

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway