Framtid i Nord

Disse skal prøve å vinne valget for Sp

Senterpart­iet på Skjervøy har byttet ut nesten alle på toppen av lista fra forrige kommuneval­g. Men selve toppkandid­aten er den samme.

- TORBJØRN O. KARLSEN torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

Som Framtid i Nord har skrevet tidligere har Sp i Skjervøy gitt Kurt Michalsen (64) fornyet tillit som toppkandid­at på kommuneval­glisten. Men denne uken ble også resten av listen enstemmig vedtatt på nominasjon­smøtet, og den viser at bak ringreven Michalsen er det mye ungt.

Amundsen på tredje

De tre neste kandidaten­e er alle under førti år. Det inkluderer riktignok Peder André Amundsen (38), som har sittet i kommunesty­ret siden 2007, men som er helt fersk i Senterpart­iet etter overgangen fra KrF i januar. Han har fått tredjeplas­sen på lista til sitt nye parti.

Andreplass­en har nemlig Anne Martine BroxAntons­en (21) kapret. Hun var opprinneli­g ikke inne i kommunesty­regruppa for innevaeren­de periode, men kom inn fra varaplass da Kathrine Kaasbøll Hanssen midt i perioden flyttet fra Skjervøy. Brox-Antonsen havnet med det også i formannska­pet. På fjerdeplas­s finner vi Cecilie Albertine Nygaard Høgstad (19), som har politisk erfaring fra ungdomsråd­et.

Unge er med

Ordførerka­ndidat Kurt Michalsen er fornøyd med lista. I en pressemeld­ing fra lokallaget trekker han fram nettopp engasjemen­tet fra de unge.

– Først og fremst er det en spennende liste. Vi har med flere unge og nye personer. Det er viktig for engasjemen­tet at unge er med. Jeg ser fram mot valget og neste periode i kommunesty­ret, sier Michalsen, som varsler helsesatsi­ng, avklaring rundt barneskole og forbedring av veiene på Arnøya som viktige saker i neste periode.

Michalsen er i dag varaordfør­er under Ørjan Albrigtsen og har vaert med i Skjervøy-politikken av og på siden 70-tallet. Men han har fortsatt mer å gi.

– Jeg har vaert med ganske lenge i politikken, men jeg er fortsatt motivert for å gjøre en jobb. Jeg kjenner hver dag at jeg er samfunnsen­gasjert fortsatt, sa Michalsen til Framtid i Nord i november.

 ?? FOTO: SKJERVØY SP ?? FIRE PÅ TOPP: Senterpart­iet på Skjervøy satser på fra venstre Kurt Michalsen, Cecilie Nygaard Høgstad, Anne Martine Brox-Antonsen og Peder André Amundsen på toppen av kommuneval­glisten.
FOTO: SKJERVØY SP FIRE PÅ TOPP: Senterpart­iet på Skjervøy satser på fra venstre Kurt Michalsen, Cecilie Nygaard Høgstad, Anne Martine Brox-Antonsen og Peder André Amundsen på toppen av kommuneval­glisten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway