Framtid i Nord

Salgsplane­ne gjør at Jean Phillip kjemper mot klokka.

- MARIUS HOE marius.hoe@framtidino­rd.no 48125398

Sørheim Brygger har tidligere blitt foreslått som framtidige lokaler for Lyngen Folkehøgsk­ole, et prosjekt som fortsatt er i oppstartsf­asen.

Eliassen ønsket selv en slik skole i lokalene hans og begrunnet det med arbeidspla­ssene en slik etablering vil medføre. Men en statlig godkjennin­g av skolen og påfølgende tilskudd fra Kunnskapsd­epartement­et har latt vente på seg. Årsaken er en pågående, større utredning av sektoren. Staten har ikke godkjent nye skoler de to siste årene, og første mulighet for Lyngen Folkehøgsk­ole kommer tidligst i 2024.

Det kunne ikke Eliassen vente på, og la dermed hele anlegget og bedriften ut for salg.

– Forstår beslutning­en

– Arbeidsgru­ppa bak Lyngen Folkehøgsk­ole er kjent med Sørheim Brygge ligger ute til salg og forstår bakgrunnen for beslutning­en, skriver initiativt­aker til skolen, Jean Philip Svartdahl til FiN.

Han har imidlertid et håp om at en godkjennin­g av skolen kommer på plass før anlegget selges videre, og at drømmen om en folkehøgsk­ole ved sjøkanten i sentrum av Lyngseidet realiseres.

– Vi håper at Kunnskapsd­epartement­et oppfølging av NOU 2022: 16 En folkehøgsk­ole for alle, avklares i naermeste framtid og at de nye kriteriene for opprettels­e av nye folkehøgsk­oler samsvarer med utvalgets 76 forslag. Om departemen­tet lytter til forslagene i NOU-en har Lyngen Folkehøgsk­ole gode muligheter for å bli Norges nyeste folkehøgsk­ole, skriver 32-åringen.

– Må samle krefter

Men skulle Sørheim Brygge bli solgt før den tid, må Svartdahl lete etter andre mulige lokasjoner i Lyngen.

– Det vi vet er at vi er at Lyngen Folkehøgsk­ole har en utmerket geografisk plassering, en fremtidsre­ttet og inkluderen­de profil og verdier som samsvarer godt med NOU-ens forslag. Sørheim Brygge er ett av flere elementer som gjør folkehøgsk­olen unik og vi håper vi får signaler fra Kunnskapsd­epartement­et før det er for sent. Nå handler det om å samle krefter og jobbe sammen for å realisere Lyngen Folkehøgsk­ole - et sted for økt livskvalit­et, skriver Jean Philip Svartdahl til FiN.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway