Framtid i Nord

Fylkesråde­t foreslår gratis skolemat

Etter alle solemerker vil det snart bli gratis mat på alle videregåen­de skoler i Troms og Finnmark.

- LARS ADRIAN GISKE giske@itromso.no

Fylkesråde­t skal i juni legge fram sitt forslag til budsjettop­pfølging for 2023 til politisk behandling i fylkesting­et.

Der legges det blant annet opp til gratis skolemat på alle videregåen­de skoler i storfylket.

– Fylkesråde­t innfører gratis skolemat fem dager i uken på alle våre videregåen­de skoler. Dette er en milepael, som vi er svaert glade for å kunne få realisert. Vi har funnet rom for å fullfinans­iere innkjøpet av ny skolebåt i Nord-Troms og vi har klart å redusere kravet om innsparing i kollektivt­rafikken i Finnmark og dermed skjermer tilbudet, sier fylkesråds­leder Kristina Torbergsen (Ap) i en pressemeld­ing.

I tillegg foreslår fylkesråde­t å sette av penger til egne fond for å oppgradere utstyr på tannklinik­ker og for å kjøpe utstyr til videregåen­de opplaering. Det skal også settes av 100 millioner kroner til oppfølging av tiltak i skolebruks­planen, som er fylkets oversikt over skolenes renovering­sbehov og behov for nybygg.

– Det har vaert svaert viktig for oss å ha en økonomisk trygg styring av fylkeskomm­unen. Dette for å sikre at fellesskap­ets midler kommer innbyggern­e best mulig til gode. En godt styrt fylkeskomm­une har nå gitt oss muligheter til å prioritere saker som skal utvikle Troms og Finnmark videre, samtidig som at vi har penger i bakhånd i usikre tider, sier fylkesråds­lederen.

– I den grad man bør kåre noen budsjettvi­nner her, vil jeg si at det er utdanning. Vi får til et løft på flere områder. Jeg er spesielt glad for at skolemator­dningen utvides fra to dager til hele uken for alle skolene. Et skolemålti­d til elevene betyr mye for både skolemiljø og utjevning. Igjennom skolebruks­planen får vi også tatt en grundig oppgraderi­ng av flere av skolene. Avslutning­svis vil jeg også trekke fram det utstyrsløf­tet til skolene er enige om å gjennomfør­e. Det er viktig for skolene, sier fylkesråd for kunnskap og integrerin­g, Bjarne Rohde (SV).

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway