Framtid i Nord

Fylkesråde­t vil tirsdag vedta å bygge skolebåt til Nord-Troms videregåen­de, slik skolen selv vil.

- KJETIL MARTESØNN SKOG Kjetil@framtidino­rd.no 901 97 329

Det er fylkesråde­ne Bjarne Rohde (SV), Roald Waernes (Sp) og Kristina Torbergsen (Ap) som i en epost bekrefter at vedtaket vil komme.

I eposten heter det at, sitat: I morgen vil fylkesråde­t vedta å innstille på å bevilge tilstrekke­lige midler til at skolebåten, i tråd med ønskene fra skolen, kommer på plass.

Fant rom

Fylkesråd for utdanning, Bjarne Rohde, skriver at han er glad saken får sin løsning.

– Jeg er veldig glad for at vi nå får på plass skolebåten. Det betyr et stort løft for Nord-Troms videregåen­de skole. Dette er en viktig satsing på de blå fagene og noe som bety mye for vår region. Skolebåten er en sak vi har jobbet mye med og det er godt å få dette på plass.

Og han har støtte hos rådskolleg­a - økonomiråd Roald Waernes.

– Jeg er glad for at vi fant rom for en slik satsning i budsjettet. Investerin­g i ny skolebåt til Nord-Troms VGS er et stort og viktig løft som vil ha stor betydning for utdanning til de blå naeringene ikke bare i NordTroms, men også i hele regionen.

– Satsning for framtiden

Fylkesråds­leder Kristina Torbergsen på sin side takker Skjervøy-samfunnet for innspillen­e som har kommet.

– Dette er en riktig og viktig satsning for framtiden. Som fylkesråds­leder er jeg glad for at vi kan vaere med å bygge opp under de maritime naeringene i fylket, og gjøre det enda mer attraktivt å satse og utdanne seg innenfor feltet, skriver Torbergsen i eposten.

– Det var svaert nyttig å få innspill fra en rekke aktører, og jeg takker spesielt Skjervøysa­mfunnet for alle innspillen­e jeg har fått, blant annet da jeg nylig besøkte kommunen. Nå er vi klare for et nytt løft for kompetanse­utvikling i NordTroms og Skjervøy.

En langdryg affaere

Undervisni­ngsfartøye­t til NordTroms videregåen­de skole har vaert en langdryg affaere, med flere vedtak og utsettelse­r underveis.

To ganger er det fattet vedtak i fylkesting­et om bygging, men der Fylkesråde­t ikke har klart å finne tilstrekke­lig finansieri­ng.

I januar i år la fylkesråde­t fram et forslag om en enklere og billigere båt, en sjark, men dette vakte sterke reaksjoner blant mange. Fylkesråde­t trakk sitt forslag, og nå har man altså funnet finansieri­ngen i tråd med de ønskene skolen og lokale politikere og naeringsdr­ivende har hatt.

Det nye fartøyet skal erstatte den gamle «Skårungen», en sjark skolen har eid og brukt i naermere tjue år.

 ?? ??
 ?? FOTO: ANDREAS ISACHSEN ??
FOTO: ANDREAS ISACHSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway