Framtid i Nord

Tross tap etter tap møter de på banen hver kamp: – Vi har ikke vunnet en kamp siden 2017

Det er lenge siden Storfjord vant en fotballkam­p. Allikevel er det mye fotballgle­de i laget.

- MARTHINE FRANTZEN DALVIK marthine@framtidino­rd.no 96018470

Trener for laget, Roar André Kemi Nyheim, har ett håp om at lykken deres snur snart.

– Vi forventer å vinne en kamp denne sesongen. Eller, vi håper på å vinne en kamp. Vi har ikke vunnet en kamp siden 2017. Det er alltids nye sjanser for å vinne hver gang vi har ny kamp.

Hvorfor de orker å stå på etter så mange tap er han ikke i tvil om.

– Det er veldig sosialt. Jeg tror laget har alt å si for lokalsamfu­nnet. Fotball er jo gøy. Vi spiller det for å ha det artig. Det er selvfølgel­ig ikke artig å tape hver gang, men det er jo håp om at vi en vakker dag skal vinne.

Spennende lokalderby

Denne sesongen tror Nyheim at de har best sjanse til å vinne over nabokommun­en.

– Jeg håper vi får en god og jevn kamp mot Lyngen/Karnes. Om vi blir å vinne mot dem vet jeg ikke, men jeg håper vi kan ha en sjans. Det blir en ordentlig lokalderby.

Lørdag har de en ny sjanse til å vinne igjen. Da møter de Blåmann på Hatteng. Han håper at flest mulig dukker opp for å heie på dem da.

– Det varierer med tilskuere. Det er stort sett foreldre og de gamle trofaste som har vaert der i alle år og støttet oss.

Konkurrere­r mot videospill

I troppen er laget fler enn man skulle tro i den lille kommunen.

– Vi er rundt 25 stykk, men det er sjeldent vi er 25 stykk på trening. Det er mange som går på skole i byen. Også er det de gamle traverne, slik som meg, som enda spiller fotball når vi ikke har så mange andre med på kamp.

Han sier at det har blitt en utfordring å få de yngre med på trening.

– Ungdommen i dag er grodd fast i Fifa og telefonen. Vi sloss mot en idrett det er vanskelig å vinne over.

Dårlig råd

Men det er ikke bare videospill som har skapt utfordring­er for laget. Også dårlig råd har gjort det vanskelig for laget å utvikle seg.

– Vi er et ungt lag som har mange gode spillere, men det er mangel på treningsmu­ligheter på vinteren, så vi er dårlig trent når sesongen starter. Det er det største problemet, trengingsf­asiliteten­e. Vi er en liten klubb med lite penger, så vi har ikke råd å reise rundt til hallene.

I tillegg har de ikke mange transporta­lternative­r.

– Det er synd vi ikke har buss. Det har vi ikke råd til. Vi prøver innimellom å få til en bortekamp med buss så vi får samlet alle. Men vi kjører vanligvis tre biler til hver kamp.

 ?? FOTO: MARIUS HOE ??
FOTO: MARIUS HOE
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway