Framtid i Nord

– Nå klarte jeg ta den helt i land, sier Vollstad om å endelig ha VM-tittelen.

- ARE BERGSET ELVESTAD are@framtidino­rd.no

Lørdag kveld tok Kristin Vollstad VM-tittelen i proff kickboksin­g. Vollstad tapte kampen om tittelen for fem år siden, men nå klarte hun det.

– Det er gøy! Absolutt veldig gøy. Jeg vet ikke helt om det har sunket helt inn enda, sier hun dagen etter kampen.

Proffkampe­r i kickboksin­g er en sjeldenhet­e sammenlign­et med amatørkamp­er.

– Det er jo en mulighet som ikke kommer så ofte, så jeg er veldig fornøyd at jeg fikk den en gang til. Nå klarte jeg ta den helt i land også.

Vollstad gikk tittelkamp­en mot polske Paulina SaczukMich­alik i vektklasse­n 55 kg. Saczuk-Michalik har hun møtt tre ganger før i amatør og vunnet samtlige kamper.

Likevel visste hun at hun sto framfor en tøff kamp lørdag kveld.

– Kampen gikk som jeg hadde forventet. Hun er en veldig tøff, pågående og aggressiv fighter. Selv om hun kom med mye, var det lite som traff noe saerlig. Jeg følte meg aldri truet – at det var for hardt eller farlig, forteller Vollstad og legger til:

– Jeg følte meg trygg og hadde god oversikt hele kampen.

Totalt to av tre dommere stemte i Vollstads favør når de tolv rundene var over.

Født: 6. oktober 1991 (31 år)

Høyde: 162 cm Konkurrans­evekt nå: 55 kg

Meritter som amatør: VM-gull 2017, EM-gull 2016 og 2022, VM-sølv 2015 og 2019, EM-sølv 2018.

Reisavaeri­nger i salen

Både mor og far var i salen og så på kampen. Det samme var hele «Fighter-familien», mange fra landslaget i Kickboxing, og også ett par reisavaeri­nger.

– Karl Martin Richardsen var også å så på. Det betyr veldig mye for meg. Han har vaert et forbilde for meg siden jeg var liten, forteller hun om sin tidligere sparringpa­rtner i Nordreisa Kickboxing Klubb.

– Nå har du VM-tittelen i proffklass­en. Er det noe høyere for deg å sikte etter?

– Høyere opp er det vel ikke noe. Kanskje EU Games som var i sommer, men der var ikke min vektklasse. Det er jo det å forsvare tittelen. Mange sier at en gang er en ting, men det er verre å forsvare den neste gang. Det er kanskje ikke mer prestisje i det, men det er tyngre og mer utfordrend­e, svarer hun.

Ingen «walk in the park»

En som er stolt når Framtid i Nord snakker med henne, er moren til Kristin, Gro Pedersen.

– Det var fantastisk! Og det var ikke noen «walk in the park»! Hun møtte en kjempemots­tander som har en stil som passer de lange kampene. Det var stor usikkerhet, men slik skal det vaere når man kjemper om VM-tittelen.

Hun fulgte med like utenfor ringen. Derfra var kampen svaert spennende og intens.

– Når man er så naert får man den intensitet­en veldig i fanget, men jeg så på henne at hun hadde trygghet.

Når hun hadde fått beltet, var det bare å rigge seg til svigersønn­ens tur.

Kian Golpira, Vollstads samboer, kjempet nemlig også om VM-tittelen i sin klasse samme kveld.

– Det var en like spennende kamp, mellom to ordentlige løver, forteller Pedersen.

KRISTIN JULIANNE VOLLSTAD

– Han gikk et sinnssykt show. Kampen var en fight fra ende til annen; et sykt tempo på begge to i tolv runder. Jeg har aldri sett han så sliten. Og Kian vant overlegent – soleklart, påpeker Vollstad.

Selv om Vollstad og Golpira ikke kjemper for Nordreisa Kickboxing Klubb, har de flere ganger trent sammen med klubbens utøvere.

– Vi er jo rundt hundre medlemmer nå. Det er fordi de er inspirert av sine idoler hjemmefra. Når noen i Nordreisa gjør det bra, skal det vaere inspirasjo­n for alle at kommer man fra reisa, kan man gjøre det bra, avslutter Pedersen.

 ?? ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? TO VERDENSMES­TERE UNDE SAMME TAK: Kristin Vollstad og samboeren Kian Golpira ble begge verdensmes­tere i kickboksin­g på lørdag. Som man ser krever 12 runder i proff-kamper sitt: – Man kjenner det i knokene. Ser at jeg i dag er ganske hoven, sa Vollstad på søndag.
FOTO: PRIVAT TO VERDENSMES­TERE UNDE SAMME TAK: Kristin Vollstad og samboeren Kian Golpira ble begge verdensmes­tere i kickboksin­g på lørdag. Som man ser krever 12 runder i proff-kamper sitt: – Man kjenner det i knokene. Ser at jeg i dag er ganske hoven, sa Vollstad på søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway