Framtid i Nord

Medlemmene har sagt sitt. Nå går Skjervøy Sp og Kurt Michalsen for nye år med en hånd på rattet.

- TORBJØRN O. KARLSEN torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

Senterpart­iet gjorde et dårligere valg enn forventet i Skjervøy og fikk bare tre representa­nter inn i kommunesty­ret. En åpenhjerti­g ordførerka­ndidat Kurt Michalsen sa da valgsmelle­n var et faktum at det slett ikke var sikkert at man på nytt ville søke makt ilag med KrF. Men etter medlemsmøt­e tirsdag kveld er man likevel enige om at man vil søke å komme i koalisjon sammen med KrF - og Arbeiderpa­rtiet.

– Det var egentlig bare to reelle muligheter: Enten å gå i opposisjon eller å gå i forhandlin­ger med KrF. Og et enstemmig medlemsmøt­e har besluttet å gi mandat til forhandlin­gsutvalget om å forhandle med KrF og Ap, sier Michalsen.

Best for Skjervøy-samfunnet

Å gå i opposisjon har vaert et reelt alternativ helt til i går kveld.

– Vi har veid for og imot. Vi har vaert i et samarbeid den siste perioden, men så har vi gjort et dårligere valg denne gangen. Samtidig har andre parti gjort et bedre valg og da kunne tanken vaere at det var bedre å stå utenfor den neste perioden. Men alt i alt så mener vi det er bedre for Skjervøysa­mfunnet at vi tar ansvar og er i posisjon.

Det tredje alternativ­et, nemlig å søke makt på borgerlig side sammen med Frp (5) og høyre (1), var ikke noe tema på medlemsmøt­et.

– Det var nok medlemmer som kunne tenkt seg noe sånt. Men slik vi ser det, er ikke det aktuelt ettersom det ikke vil skape flertall.

Vil ha varaordfør­er

Dermed er Skjervøy på full fart mot sin tredje periode med Ørjan Albrigtsen som ordfører. Og Sp ønsker varaordfør­eren, som da i tilfelle blir Michalsen selv. Forhandlin­gene starter allerede i dag - onsdag.

– Det handler først om hvordan vi løser kabalen med formannska­psplasser og sånne ting. Og så er vi klar på at vi har endel saker som må prioritere­s. Men jeg tror vel at hvis vi får på plass ordfører, varaordfør­er og formannska­psmedlemme­r, så klarer vi å lage en politisk plattform også, sier Michalsen, og tilføyer:

– Jeg vil tro at det er sannsynlig at vi kommer i mål nå. Det må i tilfelle komme opp noe som vi ikke vet noe om per i dag hvis dette skal veltes. Men vi har altså krevd varaordfør­eren, og så blir det opp til de to andre partene å ta stilling til det.

KrF-ordfører Ørjan Albrigtsen sier til Framtid i Nord at sonderinge­ne så langt har innbefatte­t også de to siste partiene som er med og styrer i dag - SV og Rødt. Tilsammen har man da 13 representa­nter i kommunesty­ret; KrF seks, Sp tre, Ap 2 og SV og Rødt med én hver.

– Vi har hatt sonderinge­r med de som sitter i posisjon i dag. De sonderinge­ne går nå over i forhandlin­ger, sier Albrigtsen.

Han tror man er klar med noe i løpet av uka.

– Ja, jeg har håp om å komme i mål i løpet av denne uka.

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? FORTSATT TOPPDUO?: Det ligger an til kontinuite­t i den politiske ledelsen i Skjervøy. Sp og sittende varaordfør­er Kurt Michalsen (til venstre) har nemlig bestemt seg for å forhandle med KrF og sittende ordfører Ørjan Albrigtsen om fire nye år i førersetet.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN FORTSATT TOPPDUO?: Det ligger an til kontinuite­t i den politiske ledelsen i Skjervøy. Sp og sittende varaordfør­er Kurt Michalsen (til venstre) har nemlig bestemt seg for å forhandle med KrF og sittende ordfører Ørjan Albrigtsen om fire nye år i førersetet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway