Framtid i Nord

Framtid i Nord måtte tåle en liten opplagsned­gang for første halvår av 2023. Men det lever redaktør Kjetil M. Skog godt med.

- Torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

Mediebedri­ftenes Landsforen­ings opplagstal­l for første halvår viser at Framtid i Nord gikk tilbake med 34 abonnenter sammenlign­et med samme periode i fjor. Lokalavise­n for Nord-Troms står med 3.789 i opplag for første halvår og har altså gått ned fra 3.823. Redaktør Kjetil Martesønn Skog er ikke overrasket.

– Tallene bekrefter jo det vi har visst en tid, nemlig at de som leser oss på papir blir stadig faerre. Vi går tilbake nokså mye på komplettab­onnement, altså de som holder papiravisa, men har samtidig en OK framgang digitalt, sier Skog.

Netflix eller FiN?

Nedgangen i opplag tilsvarer 0,88 prosent og det er mindre enn aviser som for eksempel Nordlys (4.33 prosent nedgang), iTromsø (4.34 prosent nedgang) og Altaposten (1,96 prosent nedgang). Samtidig er det aviser som Nye Troms 307 i økning i opplag) og Kronstadpo­sten (760 i pluss på opplag) som øker.

Redaktøren ser i hovedsak makroøkono­misk på nedgangen for avisen.

– Tallene preges nok av den økonomiske situasjone­n mange står i akkurat nå. Renta har gått opp, prisene øker og det er usikkerhet når ting stabiliser­er

FiN-redaktør Kjetil Martesønn Skog (til høyre) bokfører en svak opplagsned­gang for avisen sin. - Konkurrans­e skjerper oss, sier Skog.

seg. Vi konkurrere­r i nyheter med andre medieaktør­er, men så konkurrere­r vi på pris og lyst med helt andre. For noen står det kanskje mellom et abonnement

på oss, Netflix eller kanskje HBO, sier Skog.

Trengs virkelig

Skog tror Framtid i Nord står sterkt som merkevare i sitt distrikt, men understrek­er likevel at avisen må jobbe for leserne hver dag.

– Jeg ser ikke mørkt på situasjone­n, tvert om! Jeg er overbevist om at vi selger et produkt folk i Nord-Troms virkelig trenger. Ei lokalavis som følger med på det som skjer, på godt og vondt. Det krever imidlertid at vi er skjerpet, og det er nettopp det konkurrans­en gjør med oss. Også ser vi stadig at folk som velger oss vekk, raskt kommer tilbake.

 ?? ?? MÅ VAERE SKJERPET:
MÅ VAERE SKJERPET:
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway