Framtid i Nord

– Det er mye som må gjøres, men det har blitt bra på denne korte tiden, sier Jim-Ove Pedersen om den nye treningsom­rådet.

-

Lørdag var hundekjøre­re fra Nordreisa godt i gang med dugnad på det som har blitt Tørrfossmo­en hundekjøre­arena – et område tilrettela­gt for hundekjøre­re, men også folk som vil sykle eller gå, med eller uten hunder.

Framtid i Nord møtte Geir Wang i Nordreisa Trekkhundk­lubb sammen med hundekjøre­re og frivillige på Tørrfossmo­en.

– I dag skal vi rydde nedover veien her, for det skal komme en lastebil med masser hit. Da må det vaere ryddet og klart til den, forteller han.

Der skal det bli en 20 meter ganger 40 meter stor parkerings­plass, etter avtale med Statskog. Den blir stor, men biler med hundehenge­re krever litt plass. Det håper de på å ha til alle.

– Vi hadde håpet på at kommunen skulle lage en plan for området, men det har ikke kommet enda. Foreløpig har vi en bruksavtal­e med Statskog, forteller Wang.

Gamle «glemte» veier

På Tørrfossmo­en har det vaert et «skjult» nettverk av veier, både på flata, ned mot Holmen, men også opp haugene og fjellsiden.

Mange av veiene var i bruk til de gamle plantefelt­ene. I løpet av sommeren har de brukt hundrevis av timer på å rydde de fram, og har nå begynt å ta de i bruk.

– Dette, det er framtiden vi «gamliser» holder på med nå. Vi skal lage et fint område til de som ønsker å satse på hundekjøri­ng og løpskjørin­g i framtiden, sier hundekjøre­r Tom Einar Vang.

– Men ikke bare vi som kjører løp og slikt. Vi ser jo det er blitt populaert med mindre spann, og så kan man komme hit å sykle med hundene sine. Alle kan komme, legger Vang til.

– Eller sykle uten hund,

skyter Wang inn.

Grus på løypene

Nå er kvaliteten på løypenette­t greit, selv om det er en god del dugnadstim­er som gjenstår. Wang anslår at å få området til det nivået de håper på, vil det koste om lag 1,5 millioner kroner. Heldigvis har de et grustak like ved, så der sparer de litt.

– Forhåpentl­igvis blir alle løypene funksjonel­le etter hvert. Når man har kjørt totre sesonger her ser man hvor det blir veldig steinete, så målet er å få gruset løypene etter hvert. Om fem år er det nok oppegående her, om det tar så lang tid, sier Wang.

Møtes igjen

– Nå har dere fått testet området litt. Hvordan er det?

– Det er overrasken­de bra, sier Wang.

– Og fredfullt! Det er mye som må gjøres, men det har blitt bra på denne korte tiden. Det som er så artig er at vi møtes igjen. Det har jo gått to-tre år hvor vi nesten ikke har møttes eller samlet oss – bare holdt det rolig. Nå står det «linet» opp med biler her på dagen og alle er ute og trener. Det er litt fint å prate med hundekjøre­re igjen, forteller hundekjøre­r Jim-Ove

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway