Framtid i Nord

På under et halvt år har Camilla Osvaldsen rukket å innkassere tittelen som både norgesmest­er og nordisk mester i styrkeløft.

- CHRISTER ANDRÉ HENRIKSEN christer.henriksen@framtidino­rd.no

Camilla Osvaldsen (17) fra Lyngen kan etter helgas mesterskap i styrkeløft på Lillestrøm smykke seg med tittelen som nordisk mester i klassen ungdom 14–18 år.

I sin vektklasse samlet hun totalt 72,7 poeng, fordelt på øvelsene knebøy, benkpress og markløft.

– Jeg er i sjokk, det har ikke sunket helt inn enda, sier Osvaldsen på telefon fra Tromsø.

– Det var en kjempeflot­t opplevelse med mange gode venner og hele pakka.

Osvaldsen, som går på Tromsdalen VGS og konkurrere­r for Tromsø atletklubb, begynte først med styrkeløft i november 2022.

– Jeg har en kompis i klassen som så at jeg var veldig sterk og interesser­t i trening, så det var han som dro meg med. Og så ble jeg forelsket fra første løft.

I april i år løftet hun seg til gull i norgesmest­erskapet. Og nå, fem måneder senere, kan hun legge til medaljen som nordisk mester på premiehyll­a.

– Det har gått kjempefort og jeg har hatt veldig stor økning i alle løft.

– Blir mer konkurrans­e

Under helgens nordiske mesterskap løftet Osvaldsen 142,5 kg i knebøy, 75 kg i benkpress og 160 kg i markløft.

Hun tok også ny personlig rekord i både knebøy og markløft med henholdsvi­s 152,5 og 170 kilo:

– Men de løftene ble ikke godkjent, det var litt teknisk feil og strenge dommere. Men jeg klarte å løfte det, understrek­er Osvaldsen.

For Osvaldsen var det hennes siste konkurrans­e i ungdomskla­ssen, når går hun over i juniorklas­sen og vil fremover konkurrere mot folk som er eldre enn henne.

– Så det blir litt mer konkurrans­e, sier hun.

Vil på landslaget

Osvaldsen gir mye av aeren for hennes raske fremgang til proteiner og treneren hennes, Simen Brinck Hansen.

– Han er en superflott trener som har høye ambisjoner og har troen.

Nå satser hun mot NM til neste år:

– Jeg skal bygge meg opp til det, og så har jeg veldig lyst til å komme meg inn på landslaget. Men det kommer til å ta litt tid, forteller hun.

av at rett skal vaere rett, legger hun til.

Legger seg flat

Daglig leder i FIL Fotball, Ivar Holand, var ikke kjent med tabben da Folkeblade­t tok kontakt like etter lunsjtider tirsdag. Etter å ha fått sjekket dette opp, kunne han kort tid etterpå erkjenne feilen.

– Elisha Mulumba ble brukt ulovlig, ingen tvil om det. Vi trenger heller ikke å unnskylde det på noen som helst måte, annet enn at vi ikke har noe støtteappa­rat rundt 5.divisjonsl­aget og ikke har klart å fange det opp. Jeg har har ringt og beklaget på det sterkeste til Lyngen/Karnes, og vi har full forståelse for at de sender protest til kretsen, og at dette sannsynlig­vis blir rettet til 0-3 til Lyngen, sier han.

– Ja, du regner med at det blir utfallet?

– Det er nesten nødt til å bli sånn, for vi har brukt en spiller vi ikke har lov til å bruke. Og da tror jeg konsekvens­en blir det. Og det er helt på sin plass. Når vi gjør feil, så skal vi stå for det. Å bortforkla­re dette blir bare dumt, svarer Holand.

Jonathan Barlow er trener for både A-laget i 4.divisjon, og andrelaget i 5.divisjon for øyeblikket. Men Holand forventer ikke at han skal holde styr på også disse tingene.

– Vi har null støtteappa­rat rundt 5.divisjonsl­aget. Vi kan ikke forvente at treneren har full oversikt, dette er klubben sitt ansvar.

Venterpåfo­rmellprote­stførdegjø­rnoe

Serie -og kampkonsul­ent i Troms fotballkre­ts, Kenneth Skoglund, forteller at de så vidt har vaert i kontakt med Lyngen/ Karnes angående prosedyrer rundt en protest og hvordan det gjøres.

Den formelle protesten har de imidlertid ikke fått ennå og kretsen vil ikke se på saken før den er på deres bord.

– Og da gjør vi de formelle tingene knyttet til det. Blant annet må vi få det aktuelle lagets forklaring på det som protestere­s på. Så gjør vi vurderinge­r med tanke på om det kan straffes i form av poengtap eller andre ting, forklarer han.

– At resultatet rettes til 0–3 her, er det det som er vanlig i slike saker?

– Det kan vi ikke si nå, fordi det avhenger av forklaring­en fra Finnsnes også videre. Saksprosse­sering kan vi ikke gjøre før vi har alle forklaring­er, og vi har jo formelt sett ikke fått protesten enda, avslutter han.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway