Framtid i Nord

I nesten tre måneder har Hugo Bjørnnes prøvd å få Statens vegvesen i tale angående en rabatt som skaper trafikkfar­lige situasjone­r - men det er ingen svar å få.

- CHRISTER ANDRÉ HENRIKSEN christer.henriksen@framtidino­rd.no

– Jeg får ingen respons. Til en offentlig etat å vaere synes jeg det er for dårlig, sier daglig leder i Din Varme, Hugo Bjørnnes.

I nesten tre måneder har Bjørnnes prøvd å kontakte Statens vegvesen på e-post med det som er blitt en trafikkfar­lig situasjon utenfor bedriftens kontorloka­ler i Sørkjosen i Nordreisa.

Problemet oppdaget de allerede i januar i år, da bedriften flyttet til de nye kontorloka­lene i Sørkjosen, forteller Bjørnnes.

En flere meter lang rabatt som skiller E6 fra gangfeltet, gjør at semitraile­re ikke klarer å kjøre inn på bedriftens eiendom gjennom åpningene på hver side av rabatten.

Dermed må lengre kjøretøy stoppe på E6 for å losse av forsendels­er til bedriften.

– Det har vi gjort to ganger i sommer, sukker Bjørnnes.

Flere nestenkoll­isjoner

Selv om bedriften får leveranser flere ganger i uken, er det ikke bestandig med semitraile­r.

Oftest er det med lastebil/ kassebil, som derimot klarer å ta seg inn på eiendommen, men her oppstår problemet når man skal kjøre ut igjen.

Noe som har skapt flere nestenkoll­isjoner, forteller Bjørnnes.

For vinkelen man må kjøre ut med for større kjøretøy fra eiendommen, gjør det trafikkfar­lig, mener Bjørnnes, og sier det er spesielt farlig når man bruker utkjøringe­n ned mot havnen, ettersom det er en uoversiktl­ig sving kun 100 meter unna, hvor kjøretøy ofte kommer i høy hastighet.

– En gang holdt en PostNordka­ssebil på å kollidere med en sementtrai­ler, det var på hengende håret, det hylte i bremsene.

– Huff, man sitter med hjertet i halsen, sier Bjørnnes.

Fire e-poster - ingen svar

Etter fire e-poster, første sendt

29. juni, og deretter 27. juli,

28. august og 18. september, hvor Bjørnnes fremmer ønsket om å få fjernet rabatten, har han fortsatt ikke hørt noe fra Statens vegvesen.

Nå håper Bjørnnes at Statens vegvesen hiver seg rundt og fjerner rabatten før vinteren setter inn - og ikke minst før en ulykke skjer:

– Jeg håper det blir fortgang. Det er enormt med trafikk her og den dødsonen der er livsfarlig.

– Trafikksik­kerheten er det viktigste her, bedyrer han.

Statens vegvesen svarer

Seksjonsle­der for Transportf­orvaltning i Statens vegvesen

i Troms og Finnmark, Oddbjørg Mikkelsen, legger seg flat da hun får høre hvor lenge Bjørnnes har ventet på svar:

– Man bør absolutt forvente svar innen normal tid når man kontakter oss. Så her har det rett og slett vaert en glipp - og det beklager vi, sier hun.

I forhold til rabatten som skaper problemer for bedriften, sier hun at det er et krav at man skal ha et fysisk skille mellom vei og gangfelt.

– For denne eiendommen har det fungert helt fint for de virksomhet­ene som har vaert der tidligere, så oppstår det noen utfordring­er med at de nye eierne har andre behov, sier Mikkelsen.

Seksjonsle­deren sier samtidig at Bjørnnes & co. kan søke om å få gjort endringer:

– Det må søkes og begrunnes hvorfor. Og så er det en gangog sykkelvei som også må hensyntas, for den kan ikke brukes til oppstillin­gsareal eller til svingareal i forhold til adkomst inn og ut.

– Det er ikke gitt at vi klarer å møte ønskene, men vi må i alle fall få en søknad fra dem hvor vi må se på hva man kan få til, avslutter Mikkelsen med.

 ?? ??
 ?? FOTO: HUGO BJØRNNES ??
FOTO: HUGO BJØRNNES
 ?? FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN ??
FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway