Framtid i Nord

Lurer du på hvem som er de mest populaere politikern­e i Nord-Troms? Vi har svaret.

-

Valget er over – og de nye kommunesty­rene vil vaere på plass i løpet av en måneds tid. Vi har for lengst fått oversikten over hvilke partier som gjorde gode valg i Nord-Troms, men vet du hvilke politikere som er de aller mest populaere?

Den som fikk aller flest personstem­mer i Nord-Troms er skjervøyor­dfører Ørjan Albrigtsen (KrF), som innkassert­e ikke mindre enn 305 ekstrastem­mer.

21,9 prosent av alle som stemte* ved valget i Skjervøy ga en ekstra stemme til den populaere ordføreren.

Han er likevel ikke NordTroms’ aller mest populaere politiker. Den tittelen er det nemlig en annen sittende ordfører som kan smykke seg med.

Geir Varvik, Høyre-ordføreren fra Storfjord, fikk 267 personstem­mer i kommuneval­get. Det betyr at 24,9 prosent, så godt som én av fire av alle som stemte, ga Varvik en ekstra stemme.

* Beregnet ut fra antall gyldige stemmesedl­er

Flest personstem­mer

Også Kåfjord-ordfører Bernt

Lyngstad (Ap) er en populaer mann. Han fikk 163 personstem­mer, noe som betyr at 15,3 prosent av de som stemte ga ham en ekstra stemme. Det gir Lyngstad en fjerdeplas­s på lista over mest populaere politikere i Nord-Troms.

På 3. plass kommer ordførerka­ndidaten for et nystartet parti, som også gjorde et brakvalg i Lyngen.

Folkelista Lyngens Eirik Larsen fikk 237 personstem­mer, og sikret seg en ekstra stemme fra 15,4 prosent av alle som stemte i Lyngen.

Flest slengere

Ser vi på hvem som fikk flest slengere, endrer lista seg. En slenger kan du gi til personer som stiller til valg i din kommune, men for et annet parti enn det du stemmer på.

Her var det Johannes Grønvoll som fikk aller flest i NordTroms. Hele 95 stykker ga Høyre-politikere­n fra Lyngen en slenger.

Dan-Håvard Johnsen i Lyngen Senterpart­i fikk 91, og Karina Mikkelsen, også hun fra Lyngen Senterpart­i, fikk 73.

Kommunetop­pene

Og lurer du på hvem som stakk av med topp 3 i nettopp din kommune?

I Nordreisa var det John Karlsen (Frp) som fikk flest personstem­mer, hele 185 i tallet. Han var tett etterfulgt av Arbeiderpa­rtiets Hilde Nyvoll (173) og Senterpart­iets Olaug Bergset (130).

Videre nordover, i nabokommun­en Kvaenangen, var det valgvinner Kai-Petter Johansen (SV) som også stakk av med flest personstem­mer. 73 av de som stemte på partiet ga han en ekstra stemme. Bygdelista­s Hanne Wiesener fikk 62 personstem­mer og Høyres GeirMorten Olsen fikk 57.

På andre siden av Lyngenfjor­den, i nettopp Lyngen, var det Eirik Larsen i Folkelista Lyngen som fikk flest personstem­mer – nemlig 237 av dem. Stein Are «Pus» Olsen i samme parti fikk 130, mens dagens ordfører

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway