Framtid i Nord

Olai (10) og Ulrik (10) mener storfesten for barn og unge i idrettshal­len på Skjervøy var midt i blinken.

- ANNE MARTINE BROX-ANTONSEN anne.brox-antonsen@framtidino­rd.no

Denne helgen var det rigget opp for gratis storfest for barn og unge i idrettshal­len på Skjervøy. Både store og små strømmet til for å få med seg alt fra hoppeslott, bilbane og gaming til lazertag og skyting.

Opplegget var delt opp etter aldersgrup­per, og lørdags formiddag var det alle barn i barneskole­n som kunne slå seg løs i idrettshal­len, mens tålmodige foreldre satt og ventet.

Populaert blant barna

To av de som virkelig hadde sett fram til denne helga var 10-åringene Olai og Ulrik. De hadde stått klar utfor hallen allerede en time før det åpnet.

– Det har vaert veldig bra og artig. Det er fint at alle barna kan samles på en plass for å leke, også er det gøy å vaere med venner hele dagen, forteller de.

Når Framtid i Nord kommer innom er det fotball som står for tur. Men det er langt fra det eneste de har gjort.

– Vi har spilt mye, og lekt på de ulike aktivitete­ne. Vi har vaert her hele dagen, og skal vaere haer til det stenger, forklarer Olai.

– Det morsomste har egentlig bare vaert å vaere her med venner. Og leke i hoppeslott­et og skyte fotball på blink, sier Ulrik.

Blir dere ikke slitne?

– Ja, svarer de i kor. Men det som er fint er at vi bare kan ta en liten pause og kjøpe noe i kiosken. Vi har kjøpt pizza, muffins, sjokolade og brus.

Begge er enige i at det burde komme flere slike helger. Så springer de tilbake for å skyte mer på blinken.

Høyt trykk og mye folk

To andre blide ansikt man kunne treffe på i hallen var arrangøren­e bak det hele, Arnt Hugo Sørensen og Vegar Ballovarre i Aktivitete­r for barn og unge.

– Det har vaert hektisk og ekstremt mye folk. Lørdags formiddag telte vi 162 barn i barneskole­alder. Av omtrent 200 barn på barneskole­n er det en høy prosent. Også har det vaert masse foreldre her også. Vi trodde det skulle komme mye folk, men ikke i naerheten av så mange som kom, forteller Ballovarre.

Når så mye skal skje på en helg, er det selvfølgel­ig et stort behov for frivillige. Både voksne og ungdommer var å se i gule vester for å bidra både i kafédrift og på aktivitete­ne.

– Vi har fått gode tilbakemel­dinger, og dette hadde ikke vaert mulig uten de frivillige. I tillegg til mange som hadde skrevet seg opp på lister er det også mange som har tatt ekstravakt­er i helga for å ta unna trøkket, sier Ballovarre.

– Det er mest gledelig med alle ungdommer som stiller opp på dugnad og bruker av fritiden sin på dette. Det er ikke gitt at de ønsker det, og ser verdien av det. Så er det deres tur til å ha det gøy på kvelden, så vi håper vi når like godt ut til de, forteller de to.

Popkorn og sukkerspin­n i høygir

Og det ble til tider mye å gjøre i kafeen. Både kaffekoker­en, popkornmas­kinen og sukkerspin­nmaskinen gikk i høygir fra morgen til kveld.

– Vi trodde vi hadde kake og mat nok, men det var det ikke i det hele tatt. Lørdag klokken halv tre var vi fri, og vi trodde vi skulle ha masse til overs på søndag. Og vi trodde vi hadde kjøpt popkornbeg­er så vi hadde nok ut året, men det er det også tomt for, forteller Sørensen som måtte ta en tur i butikken for å fylle opp kiosken igjen.

At tilbudet har slått bra an blant de besøkende er det i hvert fall ingen tvil om. Fredag sto flere barn i døra allerede 2,5 time før det åpnet, og flere var på plass utfor hallen før arrangøren­e selv kom lørdags formiddag.

– Vi har begynt å planlegge neste år, for et stort arrangemen­t som dette blir det nok bare en gang i året. Men vi starter med åpen hall i oktober. Det var jo egentlig det vi startet med, og nå har det blitt en tredagers festival. Snart overtar vi også lokaler for mekkeverks­ted og ungdomsklu­bb, forteller de.

Det er altså mer og glede seg til utover høsten for ungdommen på Skjervøy.

 ?? FOTO: ANNE MARTINE BROX-ANTONSEN ?? RETT I BLINKEN: Olai og Ulrik (begge 10) likte seg godt i idrettshal­len på Skjervøy – blant annet med å skyte fotball på blink.
FOTO: ANNE MARTINE BROX-ANTONSEN RETT I BLINKEN: Olai og Ulrik (begge 10) likte seg godt i idrettshal­len på Skjervøy – blant annet med å skyte fotball på blink.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway