Framtid i Nord

Arbeiderpa­rtiet er i samtaler med Høyre, Sp, Frp, KrF og Pensjonist­partiet i Lyngen.

-

Etter at Venstre tidlig forsvant ut av et borgerlig samarbeid med Sp, H, Frp, KrF og Pp mistet gruppering­en flertallet i kommunesty­ret. Dan Håvard Johnsen (Sp), som jakter sin tredje strake periode som ordfører, har måttet se på andre muligheter for å sikre fire nye år på rådhuset.

Han har gått til Arbeiderpa­rtiet og Robert Jensen, som også har tatt sikte på å styre i Lyngen de neste fire årene. Arbeiderpa­rtiet har i løpet av denne uka gjennomfør­t møter med både den borgerlige koalisjone­n og med valg-vinneren Folkelista.

– Kan bli krevende

13 dager før konstituer­ingen blir likevel en storkoalis­jon med Ap, H, Sp, Frp, KrF og Pensjonist­partiet mer og mer sannsynlig. Gruppering­en sikrer flertall med 12 mandater.

Talsperson for koalisjone­n, Anton A. Giaever (H), forteller til FiN at de fortsatt befinner seg på et sonderings-nivå.

– Vi har hatt ett møte og planlegger neste i uken som kommer. Det er ingen reelle forhandlin­ger enda, vi må samles og snekre en felles politisk plattform, sier Giaever.

– Dette er en stor gruppering med flere klassiske politiske skillelinj­er, hvor også flere ønsker ordføreren. Klarer man å bli enig?

– Ingenting er umulig. Alle er interesser­t i at kommunesty­ret skal bli styringsdy­ktig og da må alle bidra. I Lyngen er vi også enige om de store sakene, men fordelinge­ne av roller kan bli krevende, ja. Først skal vi enes om det politiske, sier Giaever, som understrek­er at partier i denne konstellas­jonen fortsatt har samtaler med andre.

Larsen: – Vi skal stå for vår politikk

Arbeiderpa­rtiet er en av disse, som nylig har snakket med både Venstre og Folkelista. Ordførerka­ndidat for sistnevnte, Eirik Larsen, kaller samtalene gode.

– Det var ingenting å utsette på dem, heller ikke med samtalene med Høyre, men det jobbes hardt på den andre siden for å få med Ap, sier Larsen, som synes møtevirkso­mheten til Folkelista har vaert lav, hvor forholdsvi­s få partier har vist interesse for et samarbeid.

Med Arbeiderpa­rtiet og Venstre på laget kommer Folkelista til makta med ti mandater, men skulle Larsen, med Irene Morso Grønvoll, Line van Gemert,

Øyvind Samuelsen, Stein Are Olsen og Peggy A. Olsen havne i opposisjon, skal de slå hardt ifra seg, lover ordførerka­ndidaten.

– Vi har en spennende liste med dyktige folk, så havner vi i opposisjon skal det merkes. Vi skal stå for vår politikk, det hersker det ingen tvil om, sier

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway