Framtid i Nord

Lokalbanke­n skal moderniser­es innvendig. I mellomtide­n kan det bli trangt på venteromme­t.

- ARE BERGSET ELVESTAD are@framtidino­rd.no 40106377

I et av landemerke­ne på Storslett er de nå i gang med en fortjent oppgraderi­ng for i en del av bygget. Banklokale­t til Sparebank 1 Nord-Norge skal moderniser­es, etter å ha sett noenlunde lik innvendig siden 80-tallet.

Det medfører naturligvi­s at drifta ikke går helt som normalt under byggefasen, informerer banksjef Hege Olaussen Pettersen til Framtid i Nord.

– Vi gjør oppussinge­n i to deler, der første delen av prosjektet vil omfatte kundesonen­e. Det er ventet å vaere ferdig til jul, og over nyttår skal vår arbeidsson­e ombygges, sier banksjefen.

Allerede er hovedinnga­ngen til banken stengt. Nå kundene må inn samme dør som personalet noen meter til venstre for den vanlige inngangen.

Og skal du dit, kan det vaere lurt å tenke taktisk. Der er både inngang og midlertidi­g venterom for kundene. Kommer alle ved åpningstid, blir det veldig fort fullt.

– Siden det må påregnes litt ventetid utover det normale så anmoder vi de som kan til å benytte seg av våre digitale løsninger og kundeservi­ce.

– Eller komme klokken to, så slipper man rushet når det åpner, legger rådgiver Sara Sumskyte til.

80-tallspreg

Banksjefen håper at folk er tålmodig mens oppussinge­n pågår.

– Vi vil få et flott og moderne bygg, som etter hvert har blitt skviset på både plass og kapasitet. Bygget er jo veldig gammelt og har et skikkelig 80-tallspreg over det meste, forteller hun.

– Begrensede tjenester

– Ellers blir det begrensede tjenester mens bygging pågår. Blant annet har vi ikke mulighet for innskudd via myntmaskin og drop-safene som var inne i lokalet, sier Olaussen Pettersen.

Den var det rett og slett ikke plass til i det midlertidi­ge kundemotta­ket. Trenger man å sette inn eller ta ut penger, tipser banksjefen om at det kan gjøres hos alle butikker som er en del av Norgesgrup­pen – eksempelvi­s Spar på Storslett.

Bedrifter som har nattsafeav­tale vil gå som vanlig, da det håndteres av Nokas.

 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ??
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway