Framtid i Nord

Neste onsdag blir det offisiell åpning etter fire ukers intenst arbeid.

- ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no 458 52 191

Åtte sherpaer er inne i sin fjerde og siste byggeuke av den nye sherpatrap­pa i Sørkjosen i Nordreisa. Arbeidsled­er i Stibyggjar­en AS, Tore Opdal, forteller at ting har gått knirkefrit­t.

– Nå skal vi bare dra det hele i land, og det ser ut til at vi når å bygge helt opp. Lørdag skal trappa vaere helt ferdig, sier han til Framtid i Nord.

500 tonn med stein

Så langt er det håndtert hele 500 tonn stein i byggingen.

– Det har gått så eksemplari­sk at det nesten er skummelt. Hvis jeg ikke tar feil er rundt 500 tonn med stein håndtert der oppe med spett, steinhamme­r og slegge. Det er mye jobb. Trinnene var ikke ferdige da de ble flydd opp, så nesten alt er splittet og hugget til, forteller Opdal.

– Sherpaene imponerer meg. Vi fleiper mye med at de liker seg best i litt brattere terreng, humrer han.

Offisiell åpning i rute

Det er Nord-Troms friluftsrå­d som er prosjektei­er, i tett samarbeid med Sørkjosen Grendeog Turlag. Daglig leder i friluftsrå­det, Hugo Tingvoll, sier det er fantastisk at sherpaene har klart å holde framdrifte­n, uten å ha vaert på befaring på forhånd.

– I verste fall kunne de ha møtt på snø oppe i fjellsiden. Men de har hatt greit arbeidsvae­r de fleste dagene, og ting har gått bra, konstatere­r han.

Den planlagte åpningsfes­ten neste onsdag er dermed også i rute.

– Det er høstferie den uka, så det ser ut til at det blir på ettermidda­gstid. Så sammen med grendelage­t arrangerer vi en enkel og grei markering, der vi går i samlet flokk opp til der trappa starter. Her skal vi ha en liten markering der vi trekker premier blant alle de som deltar og prater litt om prosjektet, sier Tingvoll.

 ?? ALLE FOTO: TORE OPDAL/STIBYGGJAR­EN ?? SNART KLAR: Byggingen i fjellsida over Sørkjosen i Nordreisa har gått knirkefrit­t, og snart er den nye steintrapp­a «springekla­r».
ALLE FOTO: TORE OPDAL/STIBYGGJAR­EN SNART KLAR: Byggingen i fjellsida over Sørkjosen i Nordreisa har gått knirkefrit­t, og snart er den nye steintrapp­a «springekla­r».
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway